Öğretim Üyesi’nden “Öğretmen ve Öğretmen Adaylarına Işık Tutacak” Bir Eser

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)  Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatoş Silman’ın “Eğitim Konulu Filmler Öğretmen Adayları İçin Bir Rehber” adlı eseri yayımlandı. Kitap tanıtımı için 30 Ekim Pazartesi günü saat 15:30’da UKÜ’de tanıtım ve imza programı düzenleniyor.

Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatoş Silman, kaleme aldığı eserin öğretmen ve öğretmen adayları açısından önemli bir kaynak olduğunu belirtti. Silman, eserinde eğitim açısından önemli bulduğu filmleri eserine aldığını da belirtti.

Kitapta yer alan filmlerde sınıf ve okul yönetimi, özel eğitim, öğretim stratejileri, okul-veli ilişkileri, çok kültürlü sınıflar ve farklı eğitim sistemleriyle ilgili öğelerin yer aldığını belirten Prof. Dr. Silman, eserin öğretmen ve öğretmen adayları için bir rehber niteliğinde olacağını kaydetti. Silman, seçtiği filmlerde eğitim ile ilgili konuların yanı sıra ırkçılık, cinsiyet ve sosyal sınıf ayrımı gibi toplumsal konulara da dikkat çekti.

Prof. Dr. Fatoş Silman, öğretmenlerin ve akademisyenlerin derslere girdikleri zaman kitabı sınıflarında kullanabileceklerini belirtirken, ayrıca kitabın analitik yeteneği geliştirmeye yardımcı  olabileceğini de sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Silman, kitabın sınıf yönetimi ve eğitim yönetimi gibi derslerde kullanabileceklerini ifade ederken,  eseri yazma amacının öğrencileri ve öğretmen adaylarını farklı düşünme şekilleri geliştirmelerini sağlamak olduğunu da vurguladı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatoş Silman’ın,  “Eğitim Konulu Filmler Öğretmen Adayları İçin Bir Rehber” adlı eserin tanıtım ve imza programı UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ve yardımcılarının da katılımıyla Üniversite’de verilecek bir kokteylle gerçekleştirilecek. UKÜ kütüphane fuayesinde 30 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek olan kitap tanıtımı 15.30’da yapılacak.