Öğrenciler, Yazar Sevda Türküsev ile Biraraya Geldi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi (ÖGDM) bünyesinde bulunan Genç Girişimciler Kulübü tarafından düzenlenen söyleşide, Yazar Sevda Türküsev duygu kontrolü sağlanması ve kişisel gelişim için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşide, Sevda Türküsev hayata dair ipuçlarını öğrencilere aktararak, hayatın şifrelerinin başka insanların tecrübelerinde saklı olduğunu dile getirdi. Başkalarının tecrübelerinden çok şey öğrenildiğinin altını çizen Türküsev, katılımcılara tecrübelerini anlatarak öğrencilerin akademik zekaları ile sosyal ve duygusal düşüncelerini paralel götürmeleri gerektiğini de dile getirdi. Konuşmasında okumanın ve araştırmanın önemine değinen Sevda Türküsev, “Meraklı olmak, bol bol hayal kurmak, en önemsiz görülen bilginin bile öğrenilmesi elbet bir gün fayda sağlayacaktır” dedi.

Genç Girişimciler Kulüp Başkanı Zafer Sarıaltın, alanında uzman ve lider kişiler yetiştirmek amacıyla etkinlik düzenlediklerini aktararak, Sevda Türküsev’in konuşmasının öğrenciler için çok faydalı olduğunu kaydetti.

UKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Tuş ise, öğrencileri yalnızca ders müfredatlarıyla değil, hayata karşı da hazırlamaya yönelik çalışmaların faydalı olduğunu aktararak, öğrencilerin Sevda Türküsev gibi tecrübe edinmiş kişileri dinleme fırsatı bulmalarının önemini dile getirdi.