Öğrenciler Gazimağusa Gezisi ile Kıbrıs'ı Tanıdı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi (ÖGDM) bünyesinde bulunan Sosyal Aktiviteler Koordinatörlüğü’ne bağlı CIU LEAD Network Club tarafından Mağusa şehir turu düzenlendi.

CIU LEAD Network Kulübü Başkanı Oluwaseyi Anifowose, düzenlenen gezinin kulübün kültürel kaynaşmasını teşvik etme hedefleri kapsamında farklı kültürlerden gelen Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi öğrencileri için buluşma ve sosyalleşme amacıyla organize edildiğini kaydetti.

Çeşitli ülkelerden gelen 71 UKÜ öğrencisinin bir araya geldiği etkinlikte, öğrencileri birbirleriyle tanıştırma ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) kültürü ve tarihi yerinde gözlemleyerek, tecrübe etme şansı yakaladılar.

Kuzey Kıbrıs’ı yakından tanıma imkanı bulan öğrenciler, Mağusa’nın tarihi mekanlarını gezerek,Sinan Paşa Cami, Lala Mustafa Paşa Cami, Othello Kalesi, Sea Gate, Venedik Sarayı, Namık Kemal Zindanı ve Surlariçi gibi Mağusa’nın önemli tarihi yerlerini gezme fırsatı buldular.

Şehir turunun ardından Mağusa’da bulunan Salamis Harabeleri’nde piknik yapma şansı da bulan öğrenciler, çeşitli oyun aktiviteleri ile eşsiz vakit geçirdiler.

Son güncelleme: 22-03-2018