Mümin Sekman UKÜ’de

Kuruluşunun 20. yılını kutlayan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin önde gelen yükseköğrenim kurumlarından Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, 2. Kariyer Günleri ve Fuarı’nda alanlarında başarılı isimler ile öğrencilerini buluşturuyor. Bu kapsamda, 3 Mayıs Çarşamba günü, saat 09.50’de, Çevik Uraz Konferans Salonu’nda, Garanti Bankası sponsorluğunda ünlü Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Mümin Sekman, kariyer yolculuğunda başarılı olmanın yollarını anlatacağı “ Herşey Seninle Başlar” adlı semineriyle paylaşımlarda bulunacaktır.

Mümin Sekman, kişisel gelişim ve sosyal başarı türünde birçok kitabın yazarıdır. Sıfırdan zirveye çıkanların başarı öykülerinin anlatıldığı 'İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri' kitap dizisinin danışmanlığını yapmaktadır. İstanbul doğumlu olan yazar, dünyanın metrekaresine düşen başarılı insan sayısını artırmayı kişisel amacı olarak belirlemiştir. Başarılı insanları inceleyip, nasıl başarılı olduklarını analiz edip, başarılı olmak isteyenlere anlatmayı meslek ve misyon olarak seçmiş ve 'başarılı olmak öğrenilebilir 'düşüncesini yaygınlaştırmaya çalışmıştır. Bir dönem Çocuklar Duymasın dizisinin senaryo danışmanlığını da yapan yazar, Kişisel Gelişim Merkezi'nin (Kigem.com) kurucusudur. Kigem.com Türkiye'nin kişisel gelişim içerikli ilk internet sitesidir ve Türkiye'de "Beyin Haftası" kutlamalarını yürütmektedir. Ayrıca Türkiye'de 'kişisel gelişim uzmanı' titrini kullanan ilk kişi olan Sekman, The Success Think Tank'ın da kurucusudur.

Son yıllarda yaptığı atılımlar ile adından sıkça bahsettiren Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, eğitim-öğretimin yanı sıra düzenlediği konferans, seminer, panel, sempozyum gibi organizasyonlarla öğrencilerine kaliteli eğitimin yanında, kişisel gelişimlerine de katkıda bulunacak birçok etkinlikle ışık tutmakta ve kariyer yolculuklarında donanımlarını arttırmayı sağlamaktadır.