“Kriptopara: Geçmişi ve Geleceği” Tartışıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Muhasebe ve Finansman Bölümü tarafından, kriptopara hakkında seminer düzenlendi.

“Kriptopara: Geçmişi ve Geleceği” adlı seminerde konuşan Yrd. Doç. Dr. Murad Kayacan, dünyada olduğu gibi Türkiye'de ve Kıbrıs'ta da bitcoin gibi ana ödeme yöntemlerinin kaydi para denilen bir para dolaşımı ile ortaya çıktığını bildirdi. Kripto paraların değerinin değişken olduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Kayacan, insanların taleplerinin artmasıyla birlikte bitcoinin çok büyük bir artış gösterdiğini de kaydetti.

Öğretim Görevlisi Oğuzhan Çelik bugün Rusya'nın petrol işlemlerini etheriumla yapmayı önerdiğini ve bazı şirketlerin bitcoin kabul ederek, alışveriş yaptığına da dikkat çekti. Bitcoinin Amerikan Doları ve İngiltere Poundu gibi rezerv paraların yerine geçme iddiasında olduğunu belirten Çelik, küreselleşmenin daim olduğu ve insan nüfusunun arttığı bir dünyada, bu paraların artık yavaş yavaş kalktığını ve sanal paraya doğru bir geçiş yaşandığını kaydetti. Bitcoinin uluslararası alışveriş sistemleri içerisindeki gelişmelere göre yön aldığını aktaran Çelik, bu teknoloji sayesinde özellikle bankacılık sektörü açısından herkese zaman kazandırıldığını aktardı.

Muhasebe ve Finansman Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ağa ise, bitcoinin günümüzde elektronik bir ödeme şekli olduğunu belirterek, öğrencileri bu nedenle ilgili konu hakkında bilgilendirmeyi istediklerini açıkladı.

Son güncelleme: 09-05-2018