UKÜ’lü Akademisyen, KKTC’deki Konaklama İşletmelerindeki İnsan Kaynaklarının Eğitim İhtiyacının Belirlenmesi için Çalışma Başlattı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hale Özdoğaç Özgit, “KKTC Konaklama İşletmelerindeki İnsan Kaynaklarının Hizmet İçi Eğitim İhtiyaçlarının Belirlenmesi Projesi” kapsamında konaklama işletmelerindeki insan kaynaklarının hizmet içi eğitime neden gereksinim duyduklarını, bu gereksinimlerin boyutu ve nasıl bir hizmet içi eğitim istedikleri yönünde çalışma başlattıklarını açıkladı.

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hale Özgit, konaklama hizmetlerinde kalitenin iki temel bileşenden oluştuğunu belirterek, bunları fiziksel ve davranışsal kalite olarak tanımladı. Konaklama işletmecilerinin genelikle fiziksel kaliteye öncelik verdiklerine dikkat çeken Doç. Dr. Özgit, “Bunun yanında davranışsal kaliteyi ihmal etmişlerdir” dedi. Özgit, proje kapsamında insan kaynakları alanında hizmet içi eğitime neden gereksinim duyulduğunu ve nasıl bir eğitim istendiğini ortaya koymak amacıyla çalışıldığını da vurguladı.

Birçok araştırma konusunda işyeri tarafından memnun edilen bir çalışanın, müşteriyi memnun etme konusunda bilinçli bir hassasiyet göstereceğine ilişkin sonuçlar alındığını belirten Özgit, bu çerçevede öncelikle eğitim ihtiyacını ortaya çıkarmayı amaçladıklarını kaydetti.

Doç. Dr. Hale Özgit, KKTC’deki konaklama işletmelerinin her düzeyde çalışan personelin beceri ve niteliklerinin geliştirilmesinin firma performansının artırılması açısından da önem arz ettiğini aktararak, bu çalışma kapsamında öncelikle KKTC’deki konaklama işletmelerinin hizmet içi eğitim önceliklerinin belirleneceğini açıkladı.

Çalışmanın 2018 yılı sonu itibarı ile tamamlanmasının planlandığını kaydeden Doç. Dr. Hale Özgit, “Bu araştırma projesi ile turizm sektörü paydaşları tarafından her zaman dile getirilen eğitim açığının hangi noktalarda olduğu belirlenebilecek. Kaynakların hangi alanlara yönlendirilmesi ya da öncelik verilmesi ortaya konulabilecek” dedi.

Son güncelleme: 18-07-2018