Kariyer Planlamada Önemli Unsurlar Tartışıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 3.Kariyer Günleri ve Fuar etkinliği kapsamında Kurumsal Uygulamalar ve Bilgi Güvenliği Müdürü, Linux ve Özgür Yazılım Uzmanı Volkan Evrin’i konuk etti.

“Sanal Evrenin Yaratıcıları” adlı konuşmasında Volkan Evrin, öğrencilere başarılı bir kariyer için gerekli olanlar hakkında açıklamalar yapması yanı sıra sosyal hayatın önemine de değindi.

Küreselleşen ve rekabetin arttığı bir dünyada yaşadığımıza dikkat çeken Volkan Evrin, yenilikleri takip etmek için teknik bilginin yanında sosyal hayatın da önemli olduğunu belirtti. Evrin öğrencilerin kendilerine bir yol çizmelerini öğütleyerek, geniş bir dünyaya görüşüne sahip olmalarının önemini açıkladı.

Kariyerde bilgi bilişim yanında özgür linux ve özgür yazılım hakkında bilgi veren Volkan Evrin, ayrıca öğrencilere bir hobilerinin olması gerektiğini de söyledi. Evrin, Türkiye'nin Doğu Akdeniz kıyılarını kapsayacak uzun soluklu bilimsel bir çalışmada yer aldığını belirterek, su altında arkeolojik araştırmalarda da bulunduğunu kaydetti.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, UKÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Devrim Seral tarafından Kurumsal Uygulamalar ve Bilgi Güvenliği Müdürü, Linux ve Özgür Yazılım Uzmanı Volkan Evrin’e plaket takdimiyle son buldu.

Son güncelleme: 28-05-2018