“İletişim Tasarımı” Adlı Program Açıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatları Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesine “İletişim Tasarımı” adlı yeni bir program daha kattı.

Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif Songür Dağ, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) tarafından onaylanan İletişim Tasarımı Programı’nın 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci alımına başlayacağını kaydetti. Alanın çağdaş ilke ve programlarına göre dizayn edildiğini ifade eden Dağ, program dilinin Türkçe olduğunu da açıkladı.

Öğrencilerin, bu bölümde iletişim alanını ve iletişim kanallarını algılayabileceklerini aktaran Doç. Dr. Dağ, bu bağlamda yeni çağın olanaklarını ve teknolojisini takip ederek, yaratıcı endüstriler ile birlikte takım çalışması gibi yetilerin kazandırılacağını kaydetti. Öğrencilerin disiplinler arası çalışma deneyimi ile çağın ruhunu da kavrayabileceklerini ifade eden Dağ, eleştirel bakış açısı geliştirebilmelerine de olanak sağlanacağının altını çizdi.

Programın müfredatında grafik tasarım dersleri, iletişim arka planı ile zenginleştirilerek hazırlandığını belirten Elif Songür Dağ, temel derslere ek olarak, çağın gereksinimlerine göre İletişim İmgesi, Görsel Algılama, Etkileşimli Tasarım, Bilgi Mimarisi Tasarımı, Popüler Kültür, Göstergebilim, Disiplinler arası Tasarım, Animasyon, Görsel Medya İçin Ses Tasarımı gibi derslerin yer aldığını vurguladı.

Doç. Dr. Dağ, mezun olan öğrencilerin iletişim tasarımcısı ünvanı alarak, reklam ajansları, yazılı ve görsel medya kuruluşlarında, oyun geliştirme firmalarında, TV kanallarında, teknoloji firmalarının ARGE laboratuvarlarında araştırmacı, illüstratör ve sinema sektörünün çoğu alanlarında müze ile galeriler gibi interaktif bilgilendirme teknikleri üretilen alanlarda bilgilendirme ve yönlendirme tasarımcısı ya da görsel yönetmen olarak çalışabileceklerini bildirdi.

Son güncelleme: 04-07-2018