İletişim Fakültesi Yeni Akademik Yıla Hazır

2018-2019 Akademik Yılı’nda da bilimin ışığında yüksek kalitede eğitim ve öğretim vermeyi amaçlayan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi, kuramdan pratiğe uzanan sağlam müfredatı, uzman kadrosu ve geniş uygulama imkânları ile aday öğencilerini bekliyor.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Seçim, fakülte bünyesinde Gazetecilik, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Radyo ve Televizyon, Görsel İletişim Tasarımı ile Çizgi Film ve Animasyon Bölümleri’nin olduğunu açıkladı. Seçim, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nün 2018 -2019 akademik yılında öğrenci kabul etmeye başlayacağını ve eğitim dilinin Türkçe olduğunu belirterek, diğer bölümlerin ise eğitim dilinin İngilizce olduğunu aktardı.

Seçim, fakülte bünyesinde yer alan Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Programı için 20 Nisan 2018 tarihinde Türkiye'den "İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu'na (İLEDAK) başvuru yapıldığını ve akreditasyon sürecinin başlatıldığını bildirdi. Bu maksatla Prof. Dr. Seçim, fakültede İLEDAK'ın belirlediği standartlarla sektörün gereksinim ve taleplerine uygun olarak ders programlarında iyileştirmeler yapılarak ders içeriklerinin yenilendiğini aktardı. Ayrıca Seçim, öğretim elemanlarının akademik gelişimlerine katkı sağlamak üzere "Fakülte içi Seminerler" gibi uygulamaların başlatıldığını da vurguladı. Hikmet Seçim, İLEDAK tarafindan yapılacak değerlendirme sonucunda alınacak akreditasyonla öğrenci memnuniyetini yükseltmeyi, mezunların istihdam imkanlarını arttırmayı ve üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini kolaylaştırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Medya sektörüne her yıl binlerce İletişim Fakültesi mezununun katıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Hikmet Seçim, UKÜ İletişim Fakültesi mezunlarının kariyer yolculuklarında fark yaratmalarını sağlayacak yazılı ve sözlü İngilizce becerisine sahip olduklarını kaydetti. Seçim, sektörün talep ettiği nitelikte işler üretebilmeleri amacıyla bilgisayar programlarının kullanımını ön plana çıkaran bir eğitim verdiklerini belirterek, ekip çalışmasına yatkın iletişimciler yetiştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Son güncelleme: 16-08-2018