Halkla İlişkiler Uzmanı Faika Yalvaç, UKÜ'de İletişim Fakültesi öğrencileriyle buluştu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü, Halkla İlişkilerde Temel İlkeler dersi kapsamında, PRIsland Communication Services Direktörü Faika Yalvaç, İletişim Fakültesi öğrencileriyle biraraya geldi. Ajans Press Medya Takip Merkezi’nin Kıbrıs Temsilciliği’ni de yürüten Faika Yalvaç, derste bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Faika Yalvaç, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahar Taşeli’nin daveti üzerine katıldığı derste, halkla ilişkiler alanındaki teorik bilgilerin pratikteki uygulamaları hakkında öğrencileri bilgilendirdi ve öğrencilerin kuramsal bilgilerini, uygulamada kullanabilmelerine yönelik interaktif bir vaka çalışması gerçekleştirdi.

Öğrenciler tarafından çok verimli geçtiği ifade edilen dersin sonunda, Faika Yalvaç ders ortamının kendisinde farklı bir heyecan yarattığını, öğrencilerin ilgisinden ve derse katılımından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Yalvaç ayrıca derste paylaştığı deneyimlerinin geleceğin halkla ilişkiler danışmanlarına ışık tutmasını umduğunu da dile getirdi.

Kuzey Kıbrıs’ın en etkin halkla ilişkiler ajanslarından PRIsland, Faika Yalvaç tarafından 2009 yılında kuruldu. Ajans iletişim stratejisi, medya ilişkileri yönetimi, etkinlik yönetimi, kriz iletişimi, lider iletişimi, kurum içi iletişim, kamu ilişkileri, sponsorluk, kurumsal sosyal sorumluluk ve sosyal medya iletişimi başta olmak üzere iletişimin her alanında çeşitli kurumlara danışmanlık yapmaktadır.