Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programında %50 Burs İmkanı

2016-2017 Akademik Yılında, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu bünyesinde lisans programı olarak açılan  Gastronomi ve Mutfak Sanatları’nı tercih eden adaylara %50 burs imkanı sağlanacak.

Öğrenciler Gastronomi Uzmanı ünvanıyla mezun olacak

Gastronomi ve Mutfak Sanatları programında öğrenim görecek öğrenciler Gastronomi Uzmanı ünvanıyla mezun olacaklar. Gastronomi uzmanları; turizm, seyahat ve ulaştırma sektörlerinde, restoran veya otellerde kariyer imkanına buluyorlar. Gastronomi uzmanları ayrıca gıda ürünlerinin işlendiği ve anında müşteriye sunulabildiği yerlerde görev yapabiliyorlar. Aynı şekilde hizmet sektörü alanında da gelişerek değişen restoran ve fast food işletmeleri de başka bir istihdam alanıdır.

Ünlü şefler öğrencilere deneyimlerini aktaracak

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, öğrencilerinin ulusal ve uluslararası platformlarda rekabet edebilecek yerel ve dünya mutfaklarını tanıyan, hazırlayabilen farklı sunum tekniklerini ve pişirme tekniklerini uygulayabilen bireyler olarak yetiştirilmelerine önem veriyor. Bu hedefler doğrultusunda, Türkiye ve diğer ülkelerden ünlü şefler Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileriyle son teknoloji ile donatılmış uygulama mutfağında bir araya gelerek deneyimlerini aktaracaklardır.