Evrimsel Biyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Demirsoy, UKÜ Sınıf Öğretmenliği Öğrencileri ile Buluştu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Sınıf Öğretmenliği Bölümü, Fen ve Teknoloji Öğretimi dersi kapsamında Türk biyolog ve Entomoloji dalında Evrimsel Biyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Demirsoy öğrenciler ile buluştu.

Eğitim Fakültesi, Sınıf Öğretmenliği Bölümü, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevilay Atmaca tarafından yürütülen derste konuşmacı olarak yer alan Prof. Dr. Ali Demirsoy, atomun altı parçacıktan insana ve türlerin görkemli yolculuğuna ilişkin bilgilerini gelecekteki öğretmen adayları ile paylaştı.

Prof. Dr. Demirsoy, geleceğin öğretmen adaylarına insanın gündelik yaşantısındaki davranışlarına “bilimsel akılla” nasıl bakılabileceğine ilişkin tavsiyelerde de bulundu. Prof. Dr. Ali Demirsoy, “Neden adrenalin salgılarımızı denetlemeliyiz?”, Doğru düşünmeyi biliyor muyuz?”, İnsanlığın en son kazandığı duygu olan utanmayı eğitim-öğretim ortamlarında nasıl yönetmeliyiz? gibi yaşamı daha kolay ve anlamlı kılmak için evrimsel kanıtlardan nasıl yararlanılabilineceği hakkında da öğrencilere bilgi verdi. Prof. Dr. Demirsoy, özellikle sınıf öğretmenliği bölümü öğrencilerine gelişim ve evrimle  ilgili örnek olabilecek kitapları sırasıyla Doğaperest (Biyografi), Ustaca Yaşam-Evrimin Işığında İnsana Öğütler, Evrim, Çocuklar için Evrim, Renklerin Kökeni ile Yaşamın Temel Kuralları şeklinde sıraldı.

Ders kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, öğretmen adaylarının “Ustaca Yaşam”a ilişkin sorularını da yanıtlayan Demirsoy, bilimsel sonuçlardan da bahsetti. Dersin Hocası Yrd. Doç. Dr. Sevilay Atmaca, Ali Demirsoy’un hayatının tüm kırılma noktalarında bilim ve bilimsel yöntemi kullanarak başarıyla ayağa kalkan ve deneyimlerini yine bilimin ilerlemesine aktaran bir doğaperest olduğunu açıkladı.

Son güncelleme: 02-03-2018