ETAK YILLIK TOPLANTISININ AÇILIŞI UKÜ’DE YAPILDI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ETAK (Endüstri Ürünleri Tasarımı Akademik Konseyi)’ın yıllık toplantısının açılışı yapıldı.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Adalıer, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nezih Ayıran, Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemil Atakara, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devrim Yücel Besim, bir çok akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devrim Yücel Besim, 19 farklı üniversiteden gelen akademisyenler ile temsilcilerini UKÜ çatısı altında ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Besim, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü eğitiminin nasıl bir kriterde yapılması gerektiğine dair yaptığı sunumda bölüm hakkında bilgiler verdi ve öğrencilerin uygulamalı çalışmalarda yaptıkları çalışmaları gösterdi.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Akademik Konseyi ETAK’ın bu yılki toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nezih Ayıran, “Farklı üniversitelerden gelen akademisyen dostlarımı ve tanışma fırsatı bulduğum diğer akademisyenleri burada görmekten çok mutluyum. Umuyorumki ETAK’ın bu yılki toplantısı herkes için faydalı geçecektir. Toplantının düzenlenmesi adına yaptıkları destekten dolayı Rektörlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Nadiri: Eğitim kalitemizi artırmaya devam ediyoruz

Etkinliğin açılış seromonisinde konuşan Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, katılımın yüksek olmasının sevindirici olduğunu belirterek alanında uzman akademisyenleri UKÜ’de görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Farklı üniversitelerden gelen akademisyenlerin öğrenciler için büyük fayda sağlayacağını ifade eden Nadiri, öğrencilerin en iyi şekilde gelişmesi adına ve gelecekteki kariyerleri için fayda sağlayacak her türlü çalışmayı desteklediklerini belirtti. Rektör Nadiri, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin sahip olduğu MİAK akreditasyonu sayesinde hızla gelişen bir fakülte olduğunu, eğitim kalitesini her geçen gün artırmaya devam ettiklerini ifade etti.Üniversitelerin bilim yuvası olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Halil Nadiri, “Yapılan her araştırma desteklenmeli ve fark yaratmalı, biz de UKÜ olarak akademik araştırmalara herzaman destek veriyoruz, bu sayede bölgenin lider öğretim kurumlarından biri haline geldik.” dedi.

İki gün sürecek Endüstri Ürünleri Tasarımı Akademik Konseyi’nin yıllık toplantısında endüstri tasarımı eğitimi üzerine grup çalışmaları, endüstriyel tasarım eğitimindeki akreditasyon ve üyelikler, bölümlerarası iletişim biçimleri, tasarım kongreleri, araştırma projeleri, yaratıcı problem çözme teknikleri, kurumsal ve ulusal bazda yürütülebilecek çalışma önerileri gibi konular tartışılacak.