Eğitim Yönetimi ve Planlaması Yüksek Lisans Programı Açıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Araştırma Enstitüsü bünyesinde Eğitim Yönetimi ve Planlaması Yüksek Lisans Programı açıldı.

Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatoş Silman, Eğitim Yönetimi ve Planlaması Yüksek Lisans Programı’nın Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ve Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) tarafından onaylandığını belirtti.

Programa, 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci kabulüne başlanacağını aktaran Prof. Dr. Silman, “Eğitim Yönetimi ve Planlaması” programının eğitim liderliği alanında çalışmak, bu alanda kariyer yapmak ve liderlik veya yönetim kapasitelerini geliştirmek isteyen kişilere yönelik olduğunu kaydetti. Silman, program dilinin Türkçe olduğuna dikkat çekerek, lisans mezunu öğrencilerin başvuru yapabileceğini açıkladı.

Eğitim kurumlarının etkili yönetimi için gerekli olan süreçler hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Fatoş Silman, liderlik, motivasyon, karar verme, iletişim, değişim, eğitim sürecinin planlanması, denetimi ve değerlendirilmesi konularının programın çalışma alanını kapsadığını belirtti. Prof. Dr. Silman, “Günümüzde önemli bir sektör olarak karşımıza çıkan eğitimin, ekonomik boyutu büyük önem arz etmektedir” dedi.

Program kapsamında alınacak dersler hakkında da bilgi veren Silman, eğitim ekonomisi, bütçeleme, maliyet-fayda, maliyet-etkinlik konularında da eğitim-öğretim verileceğini kaydetti.

Eğitim Yönetimi ve Planlaması Yüksek Lisans Programı’nın hem iş sektöründe hem de akademik istihdam açısından avantajlarına dikkat çeken Silman, programdan mezun olacak öğrencilerin, Milli Eğitim Bakanlığı’nda bulunan çeşitli birimlerde çalışabileceklerini, müfettişlik yapabileceklerini, okullarda, dershanelerde, yükseköğretim kurumlarında ve diğer eğitim kurumlarında yöneticilik pozisyonlarında görev alabileceklerini ifade etti.

Son güncelleme: 10-07-2018