“Dünya Yerinden Oynar Mı? Kadınlar Özgür Olsa!” Adlı Panel Düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Sosyal Hizmet Bölümü tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında  “Dünya Yerinden Oynar Mı? Kadınlar Özgür Olsa!” adlı panel düzenlendi.

Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim Görevlisi Buse Erzeybek, son zamanlarda ülkede ve dünyada kadına yönelik artan fiziksel, ekonomik ve psikolojik şiddet olaylarına değinerek, toplumsal bir değişime ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Erzeybek, etkinliği organize etme amaçlarının hem öğrencilerinde hem de toplumda bir farkındalık yaratmak olduğunu belirterek, “Geçmişten günümüze kadar insan ve kadın haklarında yapılan mücadeleyi güçlendirmek ve mevcut sorunlara çözüm yolları konusunda katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Münevver Özakalın ise ev içi şiddetin giderek arttığını vurgularken, aynı zamanda gece kulüplerinde şu anda hukuken suç olan seks işçiliği konusunda da ciddi bir mücadele içinde bulunduklarını açıkladı.

UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Yrd. Doç. Dr. Pervin Yiğit “Tarihte, Sanat Tarihinde Kadın ve Feminizm”, Özgül Saygun “Kıbrıs’ta Kadın Hakları ve Feminizm”, Avukat Mine Atlı “Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın Hakları” ve Uzman Psikolog Ziliha Uluboy “İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon” konuları hakkında sunum gerçekleştirdiler.

“Dünya Yerinden Oynar mı? Kadınlar Özgür Olsa!” adlı panelin sonunda, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Dikmen konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etti.

Son güncelleme: 12-03-2018