Dünya Sosyal Hizmet Günü Kapsamında Farkındalık Yaratmak Amacıyla Etkinlik Düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü Araştırma Görevlisi Saime Uluçaylı, “Dünya Sosyal Hizmet Günü” dolayısıyla UKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileriyle farkındalık yaratmak amacı ile sosyal hizmetin ne olduğunu, hangi amaçları içerdiğini ve sosyal hizmet uzmanlarının çalışma alanları hakkında bilgi vermek amacıyla broşür dağıtıldığını kaydetti.

Uluçaylı, fakülte öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Toplum İçin Eşitlik’, ‘Bir Değil Herkes İçin Eşitlik’, ‘Gücünün Farkında Ol’, ‘ Sosyal Hizmet Dinleme Sanatı ve Umudun İlmidir’ gibi pankartlar ile üniversite bünyesindeki her bireye farkındalık kazandırmayı çalışıldığını aktardı.

Dünya Sosyal Hizmet Günü kapsamında konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Görevlisi Buse Erzeybek ise dünyada 1983 yılından bu yana her yıl Mart ayının 3. Salı gününün Dünya Sosyal Hizmet Günü olarak kutlandığını belirtti. Erzeybek, sosyal hizmetin sosyal değişim ve kalkınmayı, bireylerin hak ve özgürlüklerinin güçlendirilmesi ile özgürleşmesini benimseyen uygulama temelli bir bilim dalı ve disiplin olduğunu kaydetti.

Buse Erzeybek, “Sosyal hizmet birey, grup ve toplumla hak temelli çalışma easasına bağlı kalarak, içinde bulunulan çevrenin etkisini göz ardı etmeden, insanların ve toplumun iyilik halini yükseltmeyi, sosyal eşitlik ve adaleti sağlamayı amaçlamaktadır” dedi. Öğretim Görevlisi Erzeybek, insan davranışına ve toplumsal sistemlere ilişkin teorilerden yararlanıldığını vurgularken, sosyal hizmete özgü yöntem ve tekniklerle uygulamayı yerine getiren bir meslek birimi olduğunu da sözlerine ekledi.

Son güncelleme: 26-03-2018