“Dünya Hemşireler Haftası Seminerleri” Düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle “Dünya Hemşireler Haftası Seminerleri”  kutlama programı düzenlendi.

Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı, akademisyenlerin ise sadece teknik aşamada destek verdiği seminerde, öğrenciler tarafından hemşireliğin tarihi ve modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’in hayatı ve hemşireliğe dair katkıları anlatıldı.

Hafta kapsamında konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feray Gökdoğan, hemşirelik uygulamalarının daha değerli konuma gelmesi ve daha etkili hasta bakımı sağlayan prosedürler ve düzenli bir sistemin kurum içinde oturması gerektiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Gökdoğan, etkinlikte hemşirelik haklarının günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesi gibi konuların tartışıldığını da belirtti.

Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayla Gürsoy, “Hemşirelerimizin ve aday hemşilerin sahip olduğu yeteneklerle önümüzde sınırlar olmadığına inanıyorum” ifadelerini kullanarak, yenilikleri takip eden, sistemi sorgulayan, düşünerek ve araştırarak hemşireliğe profesyonellik katan ve bunları yaparken, fedakarlıklarını esirgemeyen tüm hemşirelerin hemşirelik haftasını kutladığını dile getirdi.

Öğretim Görevlisi Fulya Kurt Bugan ise “Uluslararası Hemşireler Günü”nün 12 Mayıs’ta Nightingale’in Doğum Günü’nde kutlanıldığını belirterek, kanıta dayalı hemşireliğin temellerinin atıldığı dönemden bu güne almış olduğu yol ve geleceği konusunda öğrencilerin görüşleriyle ilgili sunumlar hazırlandığını aktardı.

Öğretim Görevlisi Joy Johnson hafta kapsamında hemşireliğin dünü, bugünü ve yarını adlı sunum gerçekleştirdi. Öğretim Görevlisi Lydia Adefemi Okunlola’na ise Uluslararası Hemşireler Konseyi’nin 2018’in teması olan  “Hemşireler ‘Sağlık Bir İnsan Hakkıdır’ söylemine öncü bir sestir” adlı sunumu ile hem konsey hem de tema hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Son güncelleme: 25-05-2018