Doç. Dr. Orhan Uludağ, KKTC’nin 2018 Turizm Sezonundan Beklentilerini Açıkladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Orhan Uludağ, 15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) turizminin gün geçtikçe büyümesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Orhan Uludağ, Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’ye yağtığı pazarlama ve tanıtma çabalarının etkisinin büyük olması nedeniyle geçtiğimiz yılın son çeyreğindeki verilerin KKTC turizminin yüzde onun üzerinde büyüme gösterdiğini kaydetti. Uludağ, sektörün (otelcilerin) kendi imkanları ile getirmiş oldukları turistleri de unutmamak gerektiğine değinerek, bu tanıtım çabalarının Avrupa kıtasında yoksun ve etkisiz kalmasının olumsuz etkiler yarattığını ifade etti. KKTC’deki öncelikli turist profilinin belirlenmesi konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini dile getiren Uludağ, belirlenen pazar segmentinin bahsi geçen çalışmalara göre şekil almasının kaçınılmaz olduğunu da kaydetti.

UKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Uludağ, geçen yıllara nazaran benzer çabaların sarfedilmesi ile 2018 yılı için en az yüzde onluk bir büyüme öngördüğünü vurguladı. Uludağ, Türkiye’nin Rusya ile arasının düzelmesi ve Avrupa genelinde tartışma hareketinin düşmesiyle birlikte bu yıl Türkiye’de gözle görülür bir turist artışı olacağını, dolayısıyla KKTC turist sayısında azalma olabileceği konusunun altını çizdi. Uludağ, KKTC Turizm Bakanlığı tarafından ürün çeşitliliğinin ve coğrafik segmentasyonunun ivedi olarak belirlenmesi gerektiğini aktararak, bu çalışmaların  hayata geçirilmesinin önemine de değindi.

UKÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Orhan Uludağ, “KKTC Turizm sektörünün özlediği ivmeyi yakalaması dileği ile başarılı bir Turizm sezonu dilerim” dedi.