Doç. Dr. Atakara: “İnsan Odaklı Yaşanabilir Bir Dünya Kamusal Alanın Nitelikli Tasarımıyla Mümkündür”

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemil Atakara, Uluslararası Mimarlar Birliği(UIA) öncülüğünde Ekim ayının ilk Pazartesi gününün “Dünya Mimarlık Günü” olarak her yıl farklı bir tema ile kutlandığını belirtti. 2018 yılının teması ise "Architecture... for a Better World"  “Daha İyi Bir Dünya İçin Mimarlık”

Doç. Dr. Atakara Uluslararası Mimarlar Birliği’nin Dünya Mimarlık Günü vesilesiyle her yıl başka bir temayla hem profesyonellerin hem de halkın ilgisini çekmeyi hedeflediklerini ve bu sayede insan odaklı yaşanabilir bir dünya oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

Daha iyi bir dünyanın yaratılması için gereken noktalar hakkında bilgi veren Doç. Dr. Cemil Atakara, haklar ve özgürlükler ile bu değerlerin mekânla anlam bulduğunu ifade ederek, “insan odaklı yaşanabilir bir dünya, kamusal alanın nitelikli tasarımıyla mümkündür” dedi.

Doç. Dr. Cemil Atakara, “Küresel ekonominin tehdidi altındaki dünyamızın, diğer canlılarla birlikte insanların, çevrenin, kentsel ve kırsal alanlar ile yaşam kaynaklarının korunması, herkes için öncelikle de karar vericiler açısından son derece önemli bir sorumluluktur” dedi. Yeryüzünde sorunların giddikçe büyüdüğünü hatırlatan Atakara, bu noktada mimarlığın, planlamanın ve tasarımın, insanlar için daha iyi bir gelecek sağlamadaki yenilikçi ve tasarımcı gücünün büyük önem taşıdığını kaydetti.

Yapılı çevrenin mimarlar ve tasarımcılar tarafından şekillendirildiğini ifade eden Atakara, mimar olarak söz konusu hususların bilincinde hareket edilmesiyle toplumda da farkındalık yaratılabileceğini sözlerine ekledi.

UKÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemil Atakara, “Tüm mimarlık camiasının dünya mimarlık gününü kutluyor, barışın hüküm sürdüğü, çevrenin korunduğu insanların özgür ve mutlu yaşadığı güzel bir gelecek diliyorum” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 01-10-2018