Diyaliz Merkezleri Yönetmeliği ve Sosyal Güvenlik Uygulama Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feray Gökdoğan ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu Koordinatörü Öğretim Görevlisi Ahmet Cenk Dikmen tarafından öğrencileri bilgilendirmek ve geleceğe hazırlamak amacıyla Diyaliz Merkezleri Yönetmeliği, Sosyal Güvenlik Uygulama Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Fresenius Medikal Hizmetleri A.Ş’nin Nephrocare Operation & Project Direktörü Levent Eren, sağlık alanında çalışacak diyaliz teknikerlerine yönelik eğitimlere önem verdiklerini ve Fresenius Medical Care faaliyet alanına yönelik okulları teknik ekipmanlarla desteklediklerini kaydetti. Bu bağlamda UKÜ’ye diyaliz makinesi bağışladıklarını da aktaran Levent Eren, öğrenciler için staj gibi uygulamaya yönelik desteklerinin her zaman devam edeceğini de açıkladı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feray Gökdoğan, düzenlenen bilgilendirme toplantısında Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu bünyesindeki Diyaliz Önlisans Programı öğrencilerine Diyaliz Merkezleri Yönetmeliği, Sosyal Güvenlik Uygulama Tebliği ile diğer mevzuatlar hakkında bilgilendirme yapıldığını kaydetti.

Öğretim Görevlisi Ahmet Cenk Dikmen ise çalıştayın diyaliz teknikerliği öğrencilerinin mezuniyet sonrasında iş imkanları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak için düzenlendiğine dikkat çekerek, alanla ilgili uygulanması gereken tebliğleri, yönetmeliğe uyulmadığı takdirde karşılaşılabilecek sorunları ve çözüm yöntemlerini konuştuklarını da aktardı.

UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Prof. Dr. Feray Gökdoğan Levent Eren’e  katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Son güncelleme: 28-03-2018