“Dijital Pazarlamada Kariyer Yolculuğu” Konuşuldu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 3.Kariyer Günleri ve Fuar etkinliği kapsamında Teknolojik Pazarlama ve Dijital İletişim Uzmanı Hakan Akben, Sosyal Medya Ve Dijital Pazarlama Uzmanı Hasan Başustayı konuk etti.

Dijital Pazarlamada Kariyer Yolculuğu adlı etkinlikte bireysel deneyimlerinden bahseden Akben, birlikte çalışma ve birlikte öğrenmenin önemine değindi. Hakan Akben, bir araya gelerek rekabeti bir kenara bırakıp, büyük problemleri çözmeye çalışmaları gerektiğini kaydetti. En önemlisinin sosyal medya platformlarında, arkadaşlık ilişkilerinde ve iş ortamındaki herkesin birbirine karşı açık, dürüst ve güvenilir olması gerektiğini söyleyen Akben, güven konusunun insan hayatındaki en önemli yapı taşlarından olduğunu vurguladı.

UKÜ, Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Sosyal Medya Ve Dijital Pazarlama Uzmanı Hasan Başusta ise öğrencilere iş konusunda acele etmemelerini, kariyerlerini ne üzerine yapacaklarını iyi düşünmeleri, her işi yaparımla değil, ömür boyu bu işi yapar mıyım sorusuna odaklanmalarını önerdi. Meslek seçimi öncesi konusuna da değinen Başusta, bunun için öncelikle kendilerini tanımaları gerektiğine dikkat çekti. Öğrencilere bir konu hakkında fikir sahibi oldukları zaman bunu sosyal ağlarda iş dünyasına dair paylaşımlar yaparak, paylaşabileceklerini aktaran Başusta, bu bilginin sosyal medyada aranması durumunda daha görünür olacaklarını ve bu sayede kişinin rakipleri arasında avantajlı hale gelebileceğini kaydetti. Başusta, “İş başvurusunda eğer kendini tanırsan, sevdiğin iş için başvuru yaparsan, efor sarf edersen ve işin içine birazcık da yaratıcılık katarsan işe girme ihtimalin sadece uzaktan bir yerden CV göndermenle yeterli olacak” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 22-05-2018