“Ders de Çalışırım, Yemek de Yaparım” Temalı 2. UKÜ Tarif Yarışması’nın Finalistleri Belli Oldu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ev sahipliğinde, TC ve KKTC Milli Eğitim Bakanlığı onaylı  “Ders de Çalışırım, Yemek de Yaparım” temalı eğitim bursu ödüllü ikinci yemek tarifi yarışmasının finalistleri belli oldu. Türkiye ve KKTC genelinde lise son sınıf ve meslek liseleri öğrencilerinin katılımına açık olan yarışma, yoğun ilgi gördü.

UKÜ tarafından düzenlenen yarışmaya, ana yemek ve tatlı olmak üzere iki kategoride başvuru yaparak katılan aday öğrenciler arasında sosyal medya üzerinden yapılan halk oylamasıyla Kıbrıs finalistleri belirlendi.

Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanacak olan “Ders de Çalışırım, Yemek de Yaparım” temalı tarif yarışmanın jüri üyeliğini UKÜ Gastronomi ve Mutfak Bölümü Eğitmen Şefi Esat Kastambollu, CNN Türk Kanalı’nda “Can’lı Tatlar” program sunucusu Can Oba, 2011 yılının “En Yaratıcı Şefi” ödül sahibi ve TV8 Masterchef programı jürisi Hazer Amani ve Bellapais Gardens Restoran Şefi Selim Yeşilpınar üstlendi.

Kıbrıs finali 16 Nisan tarihinde UKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm mutfağında gerçekleşecek olan yarışmanın ödül töreni ise Çevik Uraz Merkezi, Konferans Salonu’nda yapılacak.

Yarışmada derece elde eden öğrenciler üniversitenin ücretli program kontenjanı üzerinden tercih edip yerleşecekleri ÖSYS Kontenjan Kılavuzu’nda belirtilen ücretli programlarından (Hukuk, Eczacılık ve Tıp hariç) herhangi bir programa kayıt yaptırabilecekler. Her kategorinin birincilerine %100, ikincilerine %75, üçüncülerine %50 ve yarı finale kalan yarışmacılara ise %25 eğitim indirimi normal eğitim süreleri boyunca sağlanacak. UKÜ Halkla İlişkiler ve Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre “Ders de Çalışırım, Yemek de Yaparım” temalı tarif yarışması halka açık olarak gerçekleştirilecek.

Ana Yemek Kategorisindeki Finalistler:

Arzu Mine BAKIR – Tokat
Anıl SERT – Kütahya
Rümeysa SOHUM – Samsun
Eray EREN – Bolu
Elif TORLAK – Kırıkkale
Sena AKPARA – Eskişehir
Ayşe BUZAK – Mersin
Melek SEVİLGEN – Mersin

Tatlı/Pasta/Kurabiye Kategorisindeki Finalistler:

Kazım ÇAMKERTEN – Giresun
Semih TAYGAR – Tokat