“Ders de Çalışırım Yemek de Yaparım” Konulu Yarışmanın Finali Pazartesi Günü Kıbrıs’ta Yapılıyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı ile  “Ders de Çalışırım, Yemek de Yaparım” temalı eğitim bursu ödüllü yemek tarifi yarışmasının finalistleri belli oldu. Türkiye genelinde sadece meslek liseleri değil, tüm lise son sınıfı öğrencilerinin katılımına açık olan yarışma yoğun ilgi gördü.

UKÜ tarafından düzenlenen yarışmaya, ana yemek ve tatlı/pasta/kurabiye kategorisi olmak üzere iki kategoride online başvuru yaparak katılan aday öğrencilerin sosyal medya üzerinden yapılan halk oylamasının ardından Kıbrıs finalistleri belirlendi. “Ders de Çalışırım, Yemek de Yaparım” temalı eğitim bursu ödüllü yemek tarifi yarışmasında, finale kalan aday öğrenciler ve yarışma hakkında detaylı bilgi (www.ciu.edu.tr/tarifinle-yaris) adlı web sitesinden temin edilebilir.

Kıbrıs Finali’nin 16 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirileceği ödüllü yemek tarifi yarışmasında, finalistlerin tercih edip yerleşecekleri herhangi bir UKÜ ücretli program kontenjanı üzerinden burs imkanı sağlanacağı ve her kategorinin birincilerine %100, ikincilerine %75, üçüncülerine %50 ve yarı finale kalan 40 öğrenciye ise %25 eğitim indirimi verileceği bildirildi.

Bu güne kadar liseli öğrenciler arasında düzenlenen pek çok yarışmadan farklı olması nedeni ile Türkiye basınının da büyük ilgi gösterdiği yarışmanın jüri üyeliğini UKÜ, Gastronomi ve Mutfak Bölümü Eğitmen Şefi Esat Kastambollu, CNN Türk Kanalı’nda “Can’lı Tatlar” program sunucusu Can Oba, 2011 yılının “En Yaratıcı Şefi” ödül sahibi Hazer Amani ve Bellapais Gardens Restoran Şefi Selim Yeşilpınar üstlendi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışma, hem üniversiteye giriş sınavının yaratmış olduğu stresi aday öğrencilerin üzerinden bir nebze atmalarını hem de Kıbrıs’ı ve UKÜ’yü tanıma fırsatı yakalamaları amacıyla gerçekleştiriliyor.

Son güncelleme: 13-04-2018