“Ders de Çalışırım Yemek de Yaparım” Diyenlere Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden Burs

Tarifinle yarış UKÜ’den eğitim bursu kazan...

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı ile  “Ders de Çalışırım, Yemek de Yaparım” temalı eğitim bursu ödüllü yemek tarifi yarışması düzenledi. Türkiye genelinde sadece meslek liseleri değil, tüm lise son sınıfı öğrencilerinin katılımına açık olan yarışma yoğun ilgi gördü.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi tarafından düzenlenen yarışmaya, aday öğrenciler ana yemek ve tatlı olmak üzere iki kategoride online (http://www.ciu.edu.tr/tarifinle-yaris/) başvuru yaptılar. UKÜ Gastronomi Bölümü tarafından yapılan değerlendirme sonucu belirlenen yarı finalistler, 4 -8 Nisan tarihleri arasında sosyal medya üzerinden halk oylamasına sunulacak ve finalistler 9 Nisan 2018 tarihinde bu halk oylaması sonucunda belirlenecek.

Kıbrıs Finali’nin 16 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşeceği ödüllü yemek tarifi yarışması finalistlerine tercih edip yerleşecekleri herhangi bir UKÜ ücretli program kontenjanı üzerinden burs imkanı sağlanacağı ve her kategorinin birincilerine %100, ikincilerine %75, üçüncülerine %50 ve yarı finale kalan öğrencilere ise %25 eğitim indirimi verileceği bildirildi. Üniversite sınavının yaratmış olduğu stresi aday öğrencilerin üzerinden bir nebze atmaları amacıyla yapılan bu yarışmada finalisteler hem yarışıp hem de Kıbrıs’ı ve UKÜ’yü ziyaret etme imkanı bulacaklar.

Yarışmanın jüri üyeleri UKÜ, Gastronomi ve Mutfak Bölümü Eğitmen Şefi Esat Kastambollu, CNN Türk Kanalı’nda “Can’lı Tatlar” program sunucusu Can Oba, 2011 yılının “En Yaratıcı Şefi” ödül sahibi Hazer Amani ve Bellapais Gardens Restoran Şefi Selim Yeşilpınar’dan oluşmaktadır.

Ayrınıtılı Bilgi İçin Tıklayınız.

Son güncelleme: 03-04-2018