Dans Festivali kapsamında 500 TL Ödül Sahipleri Harun Kutlu ve Polen Ekin Dadan Oldu

UKÜ Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi bünyesinde bulunan Sosyal Aktiviteler Koordinatörlüğü’ne bağlı Dans Kulübü tarafından bir ilke imza atılarak, UKÜ Dans Festivali düzenlendi.

Q Club ana sponsorluğunda ve Telsim’in iletişim sponsorluğunda gerçekleştirilen UKÜ Dans Festivali, Kıbrıs’taki tüm dans severleri biraraya getirdi. Festivale dünyaca tanınmış ve Türkiye’nin en iyi dans okullarından olan İstanbul Dans Fabrika eğitmenlerinden Ömer Yeşilbaş ile Çisil Sıkı, Güney Kıbrıs’ın önde gelen dans okullarından True Enforcers of Advance Dance’tan Noutsa Snouts ve Aleks Hristov ise bu eşsiz şölende CIU Arena’da ücretsiz dans eğitimleri verdi. İki gün boyunca süren eğitimlere 100’ü aşkın dansçı ve dans sever katıldı. Ülkeden ve Türkiye’den katılan ekipler atölye çalışmalarının ardından kendi dans gösterilerini sergiledi.

Amaçlarının birlikte öğrenmek, öğretmek ve paylaşmak olduğunun belirten UKÜ Dans Kulübü Başkanı Ezgi Can, UKÜ Dans Kulübü olarak henüz 3 senelik bir ekip olmalarına rağmen Kıbrıs’ta böylesi büyük çaplı bir dans festivaline imza atmanın gururunu yaşadıklarını aktardı. Ezgi Can, her yaştan dansa ilgi bulunduğunun altını çizerek, genç yetenekleri keşfetmenin memnuniyet verici olduğunu da ifade etti. Ezgi Can sergiledikleri 1vs1 Salsa ve 1vs1 Hiphop Battle’ın ise Kıbrıs’ta ilk kez gerçekleştirildiğini kaydederek, dansçı gelişimleri açısından bu tarz organizasyonların yapılmasının gerektiğinin de altını çizdi.

Final gecesinde dansçıların 500 TL ödüllü bireysel 1vs1 Salsa ve 1vs1 Hiphop dans kategorilerinde yarıştıklarını da sözlerine ekleyen Can, yarışmada 1vs1 Hiphop Battle kategorisini Harun Kutlu, 1vs1 Salsa Battle kategorisini ise Polen Ekin Dadan kazandı.

Son güncelleme: 09-05-2018