Çocuk Gelişimi Önlisans Programı Açıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Çocuk Gelişimi Önlisans Programı açıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslihan Koçer, Çocuk Gelişimi Önlisans Programı’nın Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ile Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) tarafından onaylandığını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Koçer, programın 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi’nden itibaren öğrenci alımına başlayacağını kaydetti.

Programın eğitim dilinin Türkçe olduğunu aktaran Koçer, müfredatta bulunan alan derslerinin Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu’ndaki diğer programlarla ortak yürütüleceğini kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Neslihan Koçer programın amacının 0-18 yaşlar arasında gelişim gösteren, korunmaya muhtaç çocukların zihinsel, dil, motor, sosyal, duygusal gelişimleri ile öz bakım becerilerini değerlendirebilen, tüm gelişim beceri alanlarını destekleme konusunda çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma hizmet sunan insan kaynağı yetiştirmek olduğunu belirtti.

Koçer, önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencilerin geçiş sınavları ile birlikte 4 yıllık lisans programına geçerek akademik alanda ilerleyebilceklerini de aktardı.

Yrd. Doç. Dr. Koçer, mezun olacak öğrencilerin okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, hastanelerin çocuk kliniklerinde, sosyal hizmetlere bağlı kurumlarda, bakım evlerinde ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışabileceklerini bildirdi. Ayrıca radyo ve televizyondaki çocuk ve gençlik programlarında da görev alabileceklerini vurgulayan Neslihan Koçer, çocuk yayınları ve oyuncak sektörlerinde de iş imkanı bulabileceklerini açıkladı.

Son güncelleme: 12-07-2018