Çanakkale Zaferi’nin 103’ncü Yıldönümü Kutlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi (ÖGDM) bünyesinde bulunan Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından “Çanakkale Destanı” adlı seminer düzenlendi.

Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü dolayısı ile düzenlenen seminerde konuşan Prof. Dr. Derviş Kılınçkaya, öğrencilere ülkelerine sahip çıkan bireyler olmaları yönünde açıklamalar yaparak, ülkeleri için fedakarlıklarda bulunmaları gereken zamanlar olacağının altını çizdi. Kılınçkaya, “kendi alanınızda en iyisi olmaya çalışmalısınız” şeklinde öğrencilere öneride bulunarak, kendilerini geleceğe hazırlamanın önemine değindi.

Konuşmasında, “Millet bir devamlılıktır” sözüne vurgu yapan Derviş Kılınçkaya, her neslin milletine bir önceki nesilden daha da çok sahip çıkması gerektiğini kaydetti. Prof. Dr. Kılıçkaya, bir bireyin kendi için birşey yapmasının sadece şahsına yönelik olmadığına dikkat çekerek, “Hayata geçirdikleriniz hem ailenize hem de topluma ait izler taşıyacaktır” şeklinde konuştu.

Atatürkçü Düşünceler Kulübü Başkanı Kadir Çiçek, Çanakkale Destanı’nın daha iyi şekilde pekiştirilmesi ve anlatılması amacıyla toplandıklarını aktarırken, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve saygıyla andıklarını açıkladı.

Son güncelleme: 29-03-2018