Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Öğrencileri İçin Teknik Gezi Düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL) öğrencilerini ağırladı. BEAL öğrencileri üniversite bünyesinde yer alan Bilim ve Teknoloji Merkezi’nedüzenlenen teknik geziye katılarak, analiz cihazlarının kullanım amacı ve kapasiteleri hakkında bilgi aldılar.

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şenol,Sürdürülebilir Enerji Araştırma Merkezi tarafından projelendirilen binayla bütünleşik güneş enerjisi sistemi (BIPV) özelinde Bilim ve Teknoloji Merkezi hakkında açıklamalarda bulundu. Şenol, Merkez’in güney cephesinde ince film teknolojisine sahip paneller kullanıldığını kaydederek, bu paneller sayesinde 20kWp’lik güneş enerjisi kurulumunun sağlandığını ve bunun KKTC’de ilk kez UKÜ tarafından yapıldığını belirtti.

Öğrencilerin, UKÜ kampüsü içerisinde dört farklı noktada bulunan toplamda 1.1 MWp gücündeki güneş enerjisi sitemini yerinde inceleme fırsatı bulduklarını aktaran Mehmet Şenol, otopark ve arazi kurulumları hakkında da öğrencilere PV santrali ile ilgili bilgi verdi. Şenol, PV santralinin yıllık enerji üretiminin yaklaşık olarak 350 konutun yıllık elektrik tüketimine denk geldiğini ve üniversitenin yıllık elektrik enerjisi ihtiyacının %35'ini karşıladığını dile getirdi.

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertan Akün ise BEAL 11. sınıf öğrencilerine Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde bulunan çevre ve genetik laboratuvarlarının kullanımı ve amaçları hakkında açıklama yaptı. Akün, Biyoteknoloji Araştırma Merkezi tarafından kanseri yavaşlatmak için yapılan araştırmaların canlı hücreler ile desteklendiğini belirterek, üniversitenin bu konudaki eğitimi en üst seviyede tuttuğuna dikkat çekti.

Son güncelleme: 16-04-2018