BRTK Müdürü Meryem Çavuşoğlu Özkurt Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 3.Kariyer Günleri ve Fuar etkinliğinde Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Meryem Çavuşoğlu Özkurt, “İletişimde Profesyonellik” başlıklı konuşmasında öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

Televizyonculuk yaşamı boyunca 100’e yakın yapımda görev aldığını belirten Meryem Çavuşoğlu Özkurt, TRT’de 1988 yılında televizyonculuk mesleğine başladığını aktararak, 2 yıl BRTK’da olmak üzere, Show TV, TGRT, STV ve Star TV’de birçok programın yapım ve yönetmenliğini yürüttüğünü kaydetti. İş bulma süreci içerisinde birçok zorlukla baş ettiğini ifade eden Özkurt, herkesin bu süreci yaşayabileceğini ve asla pes edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Meryem Çavuşoğlu Özkurt, öğrencilere başkalarının yardımıyla iş sahibi olabileceklerini fakat başarı için kendilerine güvenmeleri gerektiğini belirtti. “Her kurum kaliteli ve nitelikli çalışanlara ihtiyaç duyuyor” diyen Meryem Özkurt, kaliteli ve nitelikli çalışanların her zaman ilk tercihler arasında olduğunu belirtti.

Öğrencilere iş başvurusu yaptıkları zaman istikrarlı olmaları gerektiğini aktaran Özkurt, talep etmekten çekinmemelerini, ısrarcı olmalarını ve hayatın zıtlıklar üzerine kurulmuş olduğunu unutmamalarını hatırlattı. Özkurt, “Siz güvenmemeyi değil güvenmeyi seçerseniz, tembelliği değil, çalışkanlığı seçerseniz, kazanırsınız” şeklinde konuştu.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, UKÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Toycan tarafından BRTK Müdürü Meryem Çavuşoğlu Özkurt’a plaket takdimiyle son buldu.

Son güncelleme: 09-05-2018