Bilgisayar Bilimleri Kulübü Tarafından “Yapay Zeka” İrdelendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi (ÖGDM) bünyesinde bulunan Bilgisayar Bilimleri Klübü tarafından gerçekleştirilen “Yapay Zeka” adlı konferansta Doç. Dr. Şadi Evren Şeker, katılımcılara bu alanda ilerlemek için yapılması gerekenleri açıkladı.

Doç. Dr. Şadi Evren Şeker, UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte ana çalışma konusunun “veri bilimi” ve buna bağlı olarak da “yapay zeka artışı”  olduğunu kaydetti. Şeker, dünya üzerinde bulunan teknolojik cihazların, bilgisayarların, cep telefonlarının doğadaki taş, toprak gibi hayatımızın birer parçası olduğunun belirterek, insanların günlük işlerini teknolojik cihazlara yaptırdığını açıkladı. Bu aletlerin ihtiyaca göre herhangi bir makineye dönüşebildiğini ifade eden Doç. Dr. Şadi Evren Şeker, cep telefonu, müzik çalar olarak kullanılan cihazlarla internete girilebildiğini ve bunun insanlık için bir rüya olduğunu da sözlerine ekledi.

Şadi Evren Şeker, Antik Yunan zamanından itibaren insanlığın tüm işini çözecek bir makineye ihtiyaç duyduğunu, dolayısı ile kişisel konfor için yaşanmaya başlandığını ifade etti. Şeker, en büyük ilerlemenin yapay zeka konusu kapsamında insanlar yerine düşünebilen makinalara geçmek olduğunu vurguladı. Bu alanda ilerlemek isteyen tüm UKÜ öğrencilerine akademik olarak kendilerini fazlasıyla geliştirmeleri gerektiğinin altını çizen Şeker, diğer alanlarda olduğu gibi işi sektörde öğrenme fırsatları olmadığını da sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Şadi Evren Şeker, yapay zeka üzerinde çalışmak isteyen kişilerin en az doktora seviyesinde eğitim almaları gerektiğine de işaret etti.

Son güncelleme: 28-03-2018