UKÜ’de “Beyaz Önlük Giyme ve Yemin Töreni” düzenleniyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eczacılık Fakültesi tarafından “Beyaz Önlük Giyme ve Yemin Töreni” düzenlenecek.

Eczacılık Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen tören, 28 Haziran Perşembe saat 10:30’da gerçekleştirilecek. Üniversite kampüsünde düzenlenecek olan törene, KKTC İlaç ve Eczacılık Dairesi Şube Amiri Dr. Ayşe Gökyiğit de katılacak.

Törende, Eczacılık Fakültesi öğrencileri ile velilerini bir araya getirerek, bu gururu birlikte yaşamaları amaçlanıyor. UKÜ Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin sembolik olarak beyaz önlüklerini giymeleri meslek yaşantılarına başlamalarına da öncülük etme özelliği taşıyor.

Birçok ilke imza atan, köklü bir geçmişi ve gelenekleri olan UKÜ, yılların birikim ve deneyimini hem tıp hem de sağlık hizmetlerine yansıtıyor

UKÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ender Volkan Çınar, Fakültenin bu yıl 3’üncü kez mezun vereceğini açıkladı. UKÜ’nün Bilim ve Teknoloji Binası’nda bulunan son teknoloji laboratuvarlar ve dersliklerle öğrencilere sunduğu imkanlarını önemli ölçüde arttırdığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Çınar, “Tüm mezunlarımızı başarılarından dolayı tebrik ediyor, mesleklerini en yeni bilimsel gelişmeleri takip ederek, bilime sadık kalarak, etik standartlardan ödün vermeden icra edeceklerine inanıyorum” dedi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada tüm vatandaşların bu anlamlı etkinliğe davetli olduğu belirtildi.

Son güncelleme: 28-06-2018