“Beliren Yetişkinlik Döneminde Romantik İlişkiler” Tartışıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Kulübü tarafından gençlerin en önemli gündem maddelerinden biri olan romantik ilişkiler konusunda panel düzenledi.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Kulübü akademik danışmanı Şerife Özbiler “Beliren Yetişkinlik Döneminde Romantik İlişkiler” adlı panelin, ergenlik ve genç yetişkinlik arasında yaşanan ve “beliren yetişkinlik gelişim dönemi” olarak anılan dönemde yer alan romantik ilişkiler hakkında bilgi verildiğini aktardı. Özbiler,  Arnett tarafından ortaya atılan bu dönemin en temel özelliğinin iş, aşk ve dünya görüşü olmak üzere üç temel alanda kimlik arayışı, istikrarsızlık, kendine odaklanma, arada kalmışlık hissi ve sonsuz olanaklara sahip olma inancı olduğunu vurguladı.

Uzman Psikolog Fatoş Özeylem Özen, beliren yetişkinlik döneminin yoğunluk olarak üniversite öğrencilerini kapsadığını aktararak, bu dönemdeki romantik ilişkilerin seviyelerini ve romantik ilişkilerin dinamiklerini tartıştıklarını kaydetti.

Uzman Psikolog Güler Ataş ise etkinlikte, beliren yetişkinliğin ne olduğunu açıklayarak, sağlıksız ilişkinin boyutları, flört şiddeti ve sağlıklı ilişkinin nasıl kurulması gerektiği hakkında bilgi verdi.

Son olarak konuşan Uzman Psikolog Özlem Güler Erginsoylu, sağlıklı bir ilişki için öncelikle bireyin farkındalık bilincinin gelişmesi gerektiğine dikkat çekerek, gençlerin karşılıklı paylaşımlarda bulunabilecekleri ilişkileri tercih etmelerini önerdi.

Son güncelleme: 06-04-2018