Başkent Üniversitesi UKÜ’yü Ziyaret Etti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Başkent Üniversitesi (BÜ) arasında imzalanan Akademik İşbirliği Protokolü sonrasında, çalışmalara hız katmak için Başkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu ve Prof. Dr. Zafer Akçalı UKÜ’yü ziyaret etti.

Rektörlük Makamı’nda UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ile bir araya gelen Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu ile Prof. Dr. Zafer Akçalı, iki üniversite arasındaki işbirliğinin geliştirmesi üzerine toplantı gerçekleştirdi.

İki Üniversite arasında imzalanan Akademik İşbirliği Protokolü kapsamında; karşılıklı bilimsel ve kültürel işbirliğinin yanı sıra ortak anlayışı teşvik edip, geliştirerek müşterek ilgi alanlarının oluşturulmasıyla ortak bilimsel araştırmalar yapmak; öğrenci, araştırma görevlisi ve öğretim üyesi değişimi yapmak, ortak alanlarda çift diploma uygulamasının yapılması, ortak yaz okulu ve stajların yapılması, karşılıklı bilimsel yayınların paylaşımı gibi çalışmaların yer aldığı bildirildi.

Ziyaret sırasında UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu ve Prof. Dr. Zafer Akçalı’ya Kıbrıs kültürüne özgü el işi çalışması olan Lefkara takdim etti. Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu ile Prof. Dr. Zafer Akçalı, Rektörlük ziyaretinin ardından UKÜ yerleşkesini ve laboratuvarlarını yerlerinde gözlemledi.