Alman Teknoloji Üniversitesi’nde Güneş Enerjisi Konusunda Ders Verildi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Rektör Yardımcısı ve Sürdürülebilir Enerji Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serkan Abbasoğlu, Umman’da bulunan Alman Teknoloji Üniversitesi’nde (GUtech) bir hafta süre ile ‘Güneş Enerjisi’ konusunda ders verdi.

Konu ile ilgili detayları paylaşan Prof. Dr. Abbasoğlu, bir haftalık sürede 20 saat olarak verilen derste güneş enerjisi ile ilgili temel konuların yanı sıra özellikle fotovoltaik sistemler, termal güneş enerjisi sistemleri ve pasif güneş enerjisi sistemleri konusunda uygulamaların anlatıldığını bildirdi.

Kuzey Kıbrıs gibi yoğun güneş ışınımına ve uzun güneşlenme sürelerine sahip Umman’da, alternatif enerji kaynaklarının yeteri kadar kullanılmadığını ve Umman yönetiminin bu konuda girişimleri olduğunu anlatan Prof. Dr. Serkan Abbasoğlu, bu amaçla özellikle uzman yetiştirmek ve toplumu bilinçlendirmek için çalışmalar başlatıldığını kaydetti. Umman’ın önde gelen üniversitelerinden biri olan GUtech’in de bu konuya özel önem verdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Abbasoğlu, “GUtech ve UKÜ arasında bu konuda bir protokol yapıldı” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Abbasoğlu, Kuzey Kıbrıs’taki en büyük Fotovoltaik Güneş Enerjisi kurulumuna sahip olan ve güneş enerjisi çalışmalarında gerek teorik gerekse de uygulama alanlarında lider pozisyonda bulunan UKÜ’den bu tür bir eğitim talep edilmesinin hem Üniversite hem de KKTC için önemli olduğunu kaydetti. Bu tür işbirliklerinin ülke tanıtımı için faydalı olduğuna inanç belirten Serkan Abbasoğlu, “KKTC üniversitelerinde yapılan bu yöndeki çalışmaların dünya ile paylaşılması açısından da önem arz ediyor” dedi.

Son güncelleme: 27-07-2018