AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz Ağırlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Çevre Mühendisliği Kulübü “Su Varsa Hayat Var” başlıklı seminerinde, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz’ü ağırladı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz yaptığı konuşmada, doğanın insanlara sunduğu en etkili içeceğin su olduğunu belirterek, suyun olduğu her yerde hayat olduğunu kaydetti. Milletvekili Deligöz, Türkiye’den KKTC’ye getirilen suya da değinerek, KKTC’nin 2050 yılına kadar bütün su ihtiyacını karşılayacağını ve 38 milyon m3 içme suyu  ile 37 milyon m3 zirai sulama amaçlı kullanılacağını vurguladı. KKTC vatandaşları için sadece temiz su sağlamakla kalınmayacağına dikkat çeken Orhan Deligöz, sulu tarım imkanı sayesinde önemli bir gelir artışı da sağlanacağını açıkladı.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ise suyun insan ve diğer canlılar için  en vazgeçilmez öğelerinden biri olduğunu belirtti. Nadiri, Türkiye’den KKTC’ye gelen suyun daha etkin bir şekilde nasıl kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, gerekli düzenlemelerin yapılmasının öncelik olduğunu da açıkladı. Prof. Dr. Halil Nadiri, “UKÜ olarak sadece görevimizin eğitim ve araştırma olmadığını, topluma hizmet ve toplumun kalkınmasına katkı koyabilmek açısından bu vizyonla ilgili tüm bilgi birikimimizi buna ihtiyaç duyacak herkese açmaya hazır olduğumuzu da belirtmek isterim” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Çelik, dünyanın giderek büyüyen temiz su problemine dikkat çekerek, güvenli suya erişimin önemini vurguladı. Çelik, bu yüzden bütünlüklü bir su politikasına ihtiyaç olduğuna da dikkat çekti.

UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri tarafından AK Parti Milletvekili Orhan Deligöz’e plaket takdmi ile son buldu.

Son güncelleme: 28-03-2018