UKÜ’lü Akademisyen, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Kapsamında Eğitimcilerin Gelişimlerinin Önemine Değindi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Program Başkanı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nün UNESCO tarafından eğitimcilerin gelişimlerine odaklanılması ve farkındalık yaratılması adına çeşitli etkinliklerle her yıl kutlandığını kaydetti.

UNESCO’nun Dünya Öğretmenler Günü’nün toplumsal hayattaki rolününe dikkat çekmek için çeşitli temalar seçtiklerini aktaran Yrd. Doç. Dr. Özdemir, 2018’in temasının ise “Eğitim alma hakkı, nitelikli eğitim alma hakkı demektir” şeklinde belirlendiğini açıkladı. Bu yılki tema hakkında bilgi veren Özdemir, öğretmen eğitimleri için sürekli eğitimlerinin sağlanması adına uygun ortam ve koşulların oluşturulmasını hedeflediklerini belirtti.

Öğretmenlik mesleğinin kutsallığı ve önemi üzerine de konuşan Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir, 19. yüzyıldan bu yana öğretmenliğin bir meslek olarak kabul gördüğünü ve toplum tarafından ideal vatandaş tipi olarak algılandığını ifade etti. Bir meslek olarak algılanmadığı dönemlerde de yaşam gereği öğretme eyleminin devam ettiğini kaydeden Özdemir, buna en uygun örnek olarak Çin geleneklerinin kültürünü bir sonraki jenerasyona aktarmayı kendine amaç edinen Ünlü Filozof Konfüçyüs’un kullandığı özel öğretim yöntemlerinin olduğunu hatırlattı.

Yrd. Doç. Dr. Özdemir “Öğretmen ne kadar donanımlı olursa, yetiştirdiği öğrenciler de o kadar kaliteli olur” ifadesini kullanarak, bu şekilde yetişen öğrenciler sayesinde toplumun refahının yükseleceğini ve sağlık, eğitim, ekonomi gibi her alanda başarının var olacağını dile getirdi.

Özdemir, “Bir öğretmen bir dünya demektir. Toplumda fark yaratan kişiler öğretmenlerdir. Tüm öğretmenlerimizin Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi

Son güncelleme: 05-10-2018