4. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitimi Çalıştayı Düzenleniyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve İç Hastalıkları Hemşirelik Anabilim Dalı ev sahipliğinde “4. Ulusal İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitimi Çalıştayı” düzenleniyor.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feray Gökdoğan, çalıştayın dördüncüsünü 26-28 Nisan 2018 tarihleri arasında UKÜ’de gerçekleştirmekten dolayı onur duyduğunu kaydetti. Çalıştay’da irdelenecek sonuçların İç Hastalıkları Hemşireliği alanına katkı sağlayacağına inandığını belirten Prof. Dr. Gökdoğan, “Sağlık bilimleri alanında araştırma yapan bilim insanlarını buluşturarak, İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitimi sorunları hakkındaki tartışmalara ve alana yeni katkılar getirmelerini amaçlıyoruz” dedi.

Çalıştay’da dört oturum yapılacağını açıklayan Gökdoğan, Hemşire Teorisyenlerin Modellerine göre İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitimi’nde kullanılan bakım uygulamaları ile İç Hastalıkları Hemşireliği öğretim elemanlarının profilinin tartışılacağı çalıştay gruplarının oluşturulacağını aktardı.

Feray Gökdoğan, oluşturulan bu gruplarla İç Hastalıkları Hemşireliği öğretim elemanlarının niteliği ile öncelikli olarak klinik uygulamalar ve teorik dersler, öğrencilerle etkileşim ve kendilerini akademik yönden geliştirmeye yönelik durum saptama ile çözüm önerilerinin sunulacağını da dile getirdi. Gökdoğan “Çalıştay’da, hastanelerdeki elektronik kayıt sistemlerinin oluşturulması ve simulasyon eğitimlerine ilişkin sunumların da yer alacak” dedi

4. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitimi Çalıştayı’na, Türkiye ve KKTC’deki çeşitli üniversitelerden katılacak yaklaşık 60 öğretim elemanını ağırlayacaklarını belirten Dekan Prof. Dr. Feray Gökdoğan, davetli katılımcıların bilimsel program yanı sıra sosyal programlarla da KKTC ve UKÜ’yü tanıma fırsatı bulacaklarını aktardı.

Son güncelleme: 09-05-2018