3. Kariyer Günleri ve Fuarı Etkinlikleri Başladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) öğrenci gelişimi ve kariyer planlamalarına katkı koymak amacıyla düzenlenen “Kariyer Günleri ve Fuarı” etkinlikleri başladı.

UKÜ 3. Kariyer Günleri ve Fuarı’nda konuşan Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, kaliteli bir eğitim-öğretim ortamı yaratmayı amaçlayan UKÜ’nün uluslararası akreditasyonlara büyük önem verdiğini açıkladı. Nadiri, üniversite olarak bilimsel kuruluşlarla iletişim içine geçerek, inovasyon merkezini ihtiyaç doğrultusunda hayata geçirmeyi amaçladıklarını da aktardı. Kuzey Kıbrıs’taki başka hiç bir üniversitede olmayan bir uygulamayı hayata geçireceklerini de kaydeden Halil Nadiri, UKÜ’de öğrenciler için Kişisel Gelişim Dokümanı verilemeye başlanacağını kaydetti.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Candan Avunduk ise, eğitim-öğretimin yanında yapılan bilimsel çalışmalarla beraber yükseköğretim kurumlarının da topluma büyük hizmetleri olduğuna inanç belirtti. Hedeflerin akademisyenlerin bilgilerini toplumla paylaşmak olduğunu ifade eden Avunduk, öğrencileri de toplumdaki çeşitli konularda katkı yapabilecek düzeye taşımanın önemine değindi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Yönetim Kurulu Üyesi Emre Olgun, bir ülkenin kalkınması ve zenginleşmesi açısından girişimciliğin önemli olduğunu belirterek, fırsatları görebilme, fırsat tehdit analizi yapabilme ve yapılan değerlendirme kapsamında risk hesaplanmasını vurguladı. Dünyada devlet sayesinde kalkınmanın bittiğini aktaran Olgun, özel sektör ve girişimciliğin öneminin arttığını da sözlerine ekledi.

UKÜ’lü öğrencilerin bilgi ve donanımlarını arttırmak ve mezuniyet sonrası istihdam olanaklarına katkıda bulunmak için düzenlenen 3. Kariyer Günleri, açılış töreni sonrasında mesleklerinde uzmanlaşmış konukların konuşmaları ile devam etti.

Son güncelleme: 09-05-2018