27 Aralık’ta UKÜ’de Doğu Akdeniz’de Enerji Politikaları tartışılacak

Doğu Akdeniz’de Enerji Politikaları’nın her yönüyle ele alınacağı panelde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Kudret Özersay ve T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Murat Başçeri davetli konuşmacı olarak yer alacaklar.

Doğu Akdeniz’de gerçekleştirilen bir dizi doğal gaz sahası keşfinin ardından bölgesel güçlerin Doğu Akdeniz bölgesine ve Kıbrıs’a yönelik stratejileri ve taktik ataklarının ivme kazandığı bir dönemde, UKÜ Mühendislik Fakültesi Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümü ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından ortaklaşa yapılacak panelde konunun Kıbrıs için önemi tartışılacak.

Kıbrıs’ı derinden etkileyecek büyük tartışmalara neden olan hidrokarbon kaynaklarının paylaşımı ve Orta Doğu’daki kaynakların taşıma güzergâhlarının kontrolü hakkında artan tartışmaların detaylı olarak inceleneceği panelin akademik bölümünü Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Basa yönetecek. Panelde ODTÜ KKK Mühendislik Fakültesi Öğretim üyesi Salih Saner, UKÜ Mühendislik Fakültesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Öğretim Görevlisi Necdet Pamir ve KKTC E. Müsteşarı Ergün Olgun konuşmacı olarak katılacak.

Saat onda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Çevik Uraz Konferans Salonunda yapılacak toplantı halka açık olarak gerçekleştirilecek.

Son güncelleme: 26-12-2018