20. Bahar Şenlikleri Dolu Dolu Geçti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi (ÖGDM) bünyesinde bulunan Sosyal Aktiviteler Koordinatörlüğü tarafından organize edilen “UKÜ 20. Bahar Şenlikleri-CONNECT” yoğun bir katılımla dolu dolu geçti.

UKÜ 20. Bahar Şenlikleri kapsamında öğrenci kulüpleri arasında düzenlenen turnuvalar, öğrenciler ve akademisyenlere yönelik gerçekleşen futbol, voleybol, masa tenisi, basketbol ve tenis karşılaşmaları yapıldı.

Şenliklerin ilk gününde CIU Arena'da Kıbrıs Türk Spor Yazarları ile UKÜ’lü akademisyenler arasında futbol karşılaşması yapıldı. İkinci gün düzenlenen karşılaşmada UKÜ takımı KKTC Meclisi Milletvekilleri takımına karşı top koşturdu. Maçı 6-4'lük skorla kazanan takım, Meclis oldu. Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, festival kapsamında yapılan futbol karşılaşmasının 10. yılında bir araya geldiklerini ve her sene burada üniversitenin hocalarından oluşan takımla beraber halı saha maçı yaptıklarını kaydetti. Uluçay, geleneksel hale gelen bu etkinliğin 10. yılına gelmekten dolayı gururlu ve mutlu olduğunu belirterek, bu tür etkinlikler düzenlediği için UKÜ’yü tebrik etti. Dört gün süren turnuvalar sonunda oyunculara madalyalar ve kupalar verildi.

UKÜ 20. Bahar Şenlikleri kapsamında Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri Bölümü tarafından Geleneksel Bay ve Bayan UKÜ 2018 güzellik yarışması düzenlendi. UKÜ’lü öğrenciler arasında Barış Can Seyhan Bay UKÜ 2018 olurken, Muriel Makoborero Muguragura ise Bayan UKÜ 2018 olarak taç giydi.

Bahar Şenlikleri'nde sanatçı yağmuruna tutulan UKÜ, gerçekleştirmiş olduğu birçok konserle öğrencilere keyif dolu anlar yaşattı. Bahar Şenlikleri'nin ilk gününde ülkenin sevilen sanatçısı Lütfiye Özipek, ikinci gününde ünlü sanatçı Aydilge yer aldı. Festivalin üçüncü gününde Hadise sahne alarak, 2009 yılında Eurovision'da Türkiye'ye adına yarıştığı "Düm Tek Tek" adlı sarkışını sevenleriyle hep bir ağızdan söyledi. Şenliklerin son gününde ise ünlü şarkıcılar Brianna, Kate Linn, Cira ve Monoir yer alarak sempatik tavırlarıyla öğrencilerin beğenisini kazandılar.

Son güncelleme: 21-05-2018