UKÜ Idea Factory

Kampüs içinde yaratıcılığı ve girişimciliği destekleyen, öğrencilere fikirlerini hayata geçirme ve üretme imkanı sağlayan, disiplinler arası çalışmayı ve endüstri ortaklığını teşvik eden bir inovasyon merkezi kurmayı planlıyoruz. Yaratıcılık merkezi farklı disiplinlerden öğrencilerin bir arada özgürce çalışabileceği bir araştırma, keşfetme, tasarlama, üretme, paylaşma, öğrenme ve öğretme alanı olarak inşa edilecek.

Okuduğu bölüm fark etmeksizin tüm öğrencilerin üretmeyi öğreneceği, beceriler kazanacağı, hayal ettiklerinin tasarımını yapıp prototiplerini oluşturabileceği, öğrenim sürecine dahil olup deneyimleyerek, aktif şekilde öğreneceği bir yaratıcılık platformu tasarlıyoruz.

Merkezin içinde;

• Öğrencilerin prototip oluşturması ve üretim yapması için gerekli malzeme ve makineleri içinde bulunduracak olan makerspace alanları. Elektronik aletleri kurcalayarak, demonte edip tekrar birleştirerek keşfedeceği ve uygulamalı olarak öğreneceği hackerspace alanları. Bu özgür çalışma alanlarında hata yapmaya imkan veren güvenli bir ortam yaratmayı amaçlıyoruz.
  • Makine kullanma, üretim yapma, yaratıcı düşünme vs. içerikli atölyeler
  • Her alanlardan öğrencinin takım çalışması yaparak, bilgi paylaşıp birbirlerine ilham vereceği ve farklı perspektiflerin harmanlanmasıyla daha güçlü ve yaratıcı çözümler üretebilecekleri disiplinler arası çalışma alanları
  • Araştırma ve tasarım için multimedya alanları
  • Esnek, dönüştürülebilir derslikler ve grup proje alanları
  • Kütüphane, buluşma ve etkinlik alanlarının olmasını planlıyoruz.

Hedefimiz öğrencilerin yaratıcı potansiyelini ortaya çıkarmak, fikirler üreten, sıra dışı perspektife sahip ve sürdürülebilirlik bakış açısıyla düşünen öğrenciler yetiştirmek.

Bu merkezin planlanmasında akademisyenlerin de yer alması gerektiğine inanıyoruz. Eğer planlama ekibine dahil olmak ve katkı sağlamak istiyorsanız lütfen 23.03.2018 tarihine kadar elektronik posta adresinden mail gönderin, sizinle temasa geçelim.

E-posta:

Son güncelleme: 09-03-2018