ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılından itibaren tüm öğrencilerimizin burslarını herhangi bir başarı kriteri aramaksızın kesintisiz olarak uygulama kararı almıştır. Daha önceki yıllarda uygulamadaki kurallar doğrultusunda üniversiteye yerleşirken elde ettiği bursları başarı kriterlerini sağlayamamaları nedeniyle kaybetmiş olan öğrencilerimize de bursları 2017-2018 Akademik Yılından itibaren geri iade edilmiştir.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılından itibaren üniversiteye kayıt yapan Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC uyruklu öğrencilerinin eğitim ücretlerini Türk Lirası olarak belirlemiştir. Söz konusu eğitim yılında üniversitemizde eğitim almaya başlayan öğrencilerimiz tüm eğitimleri süresince Türk Lirası olarak eğitim ücretlerini ödeyeceklerdir.

2017-2018 Akademik Yılından önce üniversitemizde eğitim hayatlarına başlayan ve Avro eğitim ücreti ödemekle yükümlü olan öğrencilerimize yönelik olarak da düzenlemeye gidilmiştir. Söz konusu Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC uyruklu öğrencilerimizin 2017 yılı Temmuz ve Ağustos ayları süresince yaptıkları tercihleri doğrultusunda 2017-2018 Akademik Yılı süresince eğitim, yurt ve yemek ücretlerini tercihleri doğrultusunda Türk Lirası veya Avro olarak ödeme imkânı tanınmıştır. Türk Lirası ödeme tercihinde bulunan öğrencilerimize 2017-2018 Akademik Yılı süresince akademik yıl öncesinde belirlenen ve paylaşılan sabit kur uygulaması doğrultusunda işlem yapılmıştır.

Özellikle son dönemde döviz kurlarındaki dalgalanma dikkate alınarak geçen yıl olduğu gibi 2018-2019 Akademik Yılı için, 2016 yılı ve öncesi kayıtlı öğrencilerimizin ödemelerini hangi para birimde gerçekleştireceklerini tespit etmek amacıyla tercih yapmaları istenecektir. Konu hakkında gerekli açıklamalar CIUSIS sistemi üzerinden yapılmıştır. Öğrencilerimizin CIUSIS sistemi aracılığıyla yapılan açıklamaları takip etmeleri ve gerekli bildirimleri yapmaları gerekmektedir. Ayrıca, son dönemde dövizdeki dalgalanma üniversite yönetimi tarafından yakından takip edilmektedir. Konuyu tüm ilgili öğrencilerimizin bilgisine sunar, dönem sonu sınavlarında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Son güncelleme: 28-05-2018