Mezuniyet Yol Haritası

Mezuniyet Yıllığı Fotoğraf Çekimi

Mezuniyet Yıllığımızda cübbeli fotoğrafınızın yer alması için 28 Mayıs - 4 Haziran 2018 tarihleri arasında EH 102 numaralı sınıfta 09:00’dan 17:00’e kadar fotoğrafınızı çektirmeniz gerekmektedir.

Çekim yaptırmayan öğrencilerin fotoğrafları Yıllık’ta yer almayacaktır.

Cübbe Dağıtımı

Daha önce mezuniyet törenine katılmamış olan 2017–2018 Güz dönemi ve 2017–2018 Bahar Dönemi mezunları ile 2017–2018 Yaz Dönemi ve 2018-2019 Güz dönemi mezun adayları törene katılabilir.

Cübbenizi almadan önce CIU-SIS üzerinden “Mezun Memnuniyet Anketi”nin doldurulması zorunludur.

Mezuniyet törenine katılabilmek için kayıt işlemleri cübbe alımları ile aynı anda yapılacaktır. Mezuniyet kıyafeti’nin (kep ve cübbe) giyilmesi mezuniyet törenine katılacak olan tüm öğrenciler için zorunludur. Mezun olacak olan öğrenciler, kep ve cübbelerini 28 Mayıs – 22 Haziran tarihlerinde 14.00-17.00 saatleri arasında Hazırlık Binasında bulunan EH 103’den 120 TL kapora dekont’u (Novabank Cübbe hesabı: 10-116-160010, (Çalışma Saatleri: 09:00-12:00, 13:30-15:00) Dekontta Adı-Soyadı ve Öğrenci numarası mutlaka belirtilmelidir) karşılığında temin edebilirler.

Mezun olan öğrenciler kep ve cübbelerini 29 Haziran – 6 Temmuz 2018 tarihlerinde 09.00-12.00 saatleri arasında Eğitim ve İnsani Bilimler Merkezinde bulunan EH 103’e teslim etmeleri halinde verilen kaporanın 90 TL’sini geri alacaklardır.

Dikkat: Mezuniyet törenine 22 Haziran 2018 tarihinden sonra yapılan kayıtlar, isminizin çağrı listesinin en sonunda yer alacağı, bölümünüz ve fakülte/okulunuzdan ayrı bir şekilde hareket etmek zorunda kalacağınız anlamına gelmektedir.

Kişisel Bilgilerinizi Doğrulayın

CIU-SIS erişiminizden “Kişisel Bilgilerinizi Doğrulayın” kısmını kontrol etmeniz çok önemlidir. Olası problemlerle karşılaşmamanız için bu işlemi atlamamanızı öneririz.

Eğer bilgileriniz doğru ise lütfen ONAYLA tuşuna, yanlış ise REDDET tuşuna basarak yanıt veriniz.

“Kişisel Bilgilerinizi Doğrulayın” kısmında yanlış bilgiler mevcut ise Öğrenci İşleri’ne ivedi şekilde gidip bilgilerinizi düzeltiniz.

Mezun İlişik Kesme İşlemleri

Adım 1: Mezuniyete katılacak olan tüm öğrenciler Mezuniyet Harç ödemesini yapmalıdır. Tüm öğrenciler Diploma Giderleri (Diploma Harcı, Transkript ve Eğitim bakanlığı onay işlemleri) için        120 € ödeme yapmalıdır. Ödemeler Novabank’a yapılacaktır.

Adım 2: Öğrenci İşlerinden “Mezun İlişik Kesme Formu” talep ederek ilgili birimlerden ve fakültenizden gerekli onayları alınız. Doldurulmuş formu ve yukarıda adı geçen ödeme dekontlarınızı Muhasebe Ofisine en geç 22 Haziran 2018 tarihine kadar teslim ediniz.

Mezuniyet Provaları

25 Haziran ve 27 Haziran 2018 tarihlerinde Saat 17.00’da Amfi Tiyatro’da 2 ayrı Mezuniyet Provası Gerçekleştirilecektir.

İlk provada tören alanını tanıma, grup sorumlularınız ve tören koordinatörleriniz ile tanışabilecek ve istek ve şikâyetlerinizi bildirme şansı bulabilecekseniz.

İkinci provada tören alanındaki konumunuz, sahneye giriş, fotoğraf çekimi ve sahneden nasıl çıkış yapacağınız, kep atma gibi önemli detayları öğrenip, prova edebileceksiniz.

Törene katılacak bütün öğrencilerin provalara katılımı zorunludur.

Davetiye Mektubu

Aileleri törene katılmak isteyen yabancı öğrencilerin vize alabilmek için talep edecekleri mektuplar, Öğrenci Gelişim ve Danışma Müdürlüğü’ne bağlı Öğrenci Danışma Koordinatörlüğü’ne başvurularak temin edilmelidir.

Not: Vize işlemleri 4-6 haftalık bir süreci içerebilir.

Diğer Hususlar

1. Mezuniyet Töreninde yapılacak oturma planı mezun olacak bütün öğrencilerin bir arada olmasını sağlayacak şekilde ayarlanacaktır.
  2. Mezuniyete katılacak her öğrenciye yaka kart numaraları verilecektir.
  3. Yaka kartı numaraları Mezuniyet Töreni Provaları sırasında öğrencilere dağıtılacaktır. Yaka kartlarını almayan öğrencilerin mezuniyet günü birçok zorlukla karşılaşması söz konusu olduğundan provaya katılım önem arz etmektedir.
  4. Mezuniyet töreninde diploma takdiminden sonra Kep Atma Tören yapılacağı için öğrenciler diplomalarını aldıktan sonra tören yerlerine geçip beklemeleri önem arz etmektedir.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi 2017-2018 Mezuniyet Töreni’ne Katılacak Öğrencilerin Aileleri İçin Anlaşmalı Otellerin Listesi

1. Merit Lefkoşa Hotel:

Adres: Bedrettin Demirel Cad. Lefkoşa

İrtibat: Tuğçe Hanım: 0542 859 2626

2. City Royal Hotel:

Adres: Gazeteci Kemal Aşık Caddesi 9, Lefkoşa

İrtibat: 0392 228 76 21

3. Golden Tulip Lefkoşa Otel:

Adres: Mehmet Akif Cad. Lefkoşa

İrtibat: 0392 610 50 50

4. UKÜ Yurtlar Konaklama Bilgileri

Adres: UKÜ Kampüs, Haspolat, Lefkoşa

İrtibat: 0392 671 11 11

NOT: Bu sayfa aktif olarak güncellenebileceğinden belirli aralıklarla kontrol edilmelidir.

Son güncelleme: 20-06-2018