KKTC liselerinden mezun TC vatandaşlarına müjde!

Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hukukuna göre kurulmuş olan üniversitelerin karşılıklı tanınmasına dair milletlerarası anlaşmaya ek anlaşma onaylandı.

Bu anlaşma gereğince, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup lise öğrenimini kesintisiz olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde örgün eğitim veren bir kurumda tamamlamış olan öğrenciler, liseyi kesintisiz olarak KKTC'de okuduklarına dair belgeyi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan temin ederek üniversitemizde kayıt işlemlerine başlayabileceklerdir.

Üniversitemizin 8 Haziran’da yaptığı Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavına girmiş ve başarılı olmuş öğrenci adaylarımızın hepsini, liseyi kesintisiz olarak KKTC'de okuduklarına dair belgeyi Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'ndan temin ederek üniversitemizde kayıt işlemlerini yapmaya davet ediyoruz.

Bu sınava girmemiş fakat bu karar kapsamında bulunan diğer öğrenci adaylarımız da, gerekli belgelerini Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan temin ederek izlenecek olan prosedür için Öğrenci İşleri Müdürlüğü’müze başvurabilirler.

Kararın tüm gençlerimiz için hayırlı olmasını temenni ederiz.