Ders Kayıt İşlemleri Hakkında Duyuru

Değerli Öğrencilerimiz,

Mevcut öğrencilerimiz içerisinden çeşitli nedenlerle akademik takvim içerisinde yer alan kayıt süreleri içerisinde kayıt işlemlerini tamamlayamayanların, 29 Mart 2019 tarihi mesai bitimine kadar tüm kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Belirtilen tarihten sonra, dersleri takip etme ve akademik anlamda başarılı olma anlamında yaşanacak olumsuzluklar, derslere devam zorunluluğu ve KKTC Muhaceret uygulamaları bağlamında, derse kayıt işlemleri yapılmayacaktır. 29 Mart 2019 tarihi mesai bitimine kadar ders kaydını tamamlamayan veya yapmayan öğrencilerin 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi için kayıt dondurma işlemi yapmaları gerekecektir. Bu durumda kalan öğrenciler sadece kayıt dondurmuş olan öğrencilerin sahip olduğu öğrencilik haklarına sahip olacaklardır bu nedenle ders ve sınavlara giremeyeceklerdir.

Ayrıca sizlere yardımcı olmak için tüm akademik personel 29 Mart 2019 tarihine kadar yürütmekte oldukları derslerde öğrencilerin kayıtlarını düzenli olarak takip ederek, ders kayıt ve/veya ders yoklama listesinde olmaksızın derslere katılan ve yoklama belgesine ismini eklemek suretiyle ders yoklama dökümünü imzalayan öğrencileri yukarıda belirtilen hususlar hakkında bilgilendireceklerdir.

Söz konusu tarih sonrasında derse kayıt işlemlerini tamamlamayanların ve dolayısıyla sınav listesinde olmayan kişilerin sınava katılımına izin verilmeyecek ve ilgili kişilerin dersle ilgili hiçbir değerlendirmesi yapılmayacaktır.
Bu durumum tek istisnası 2018-2019 Akademik yılı Bahar döneminde üniversiteye gelen yeni kayıtlı öğrencilerdir. Bu öğrencilere vize işlemleri nedeniyle geç kayıt imkânı verilebilecektir.

Öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamak için bu tarihe kadar kayıtlarını yaptırmış olmaları önem taşımaktadır.

Son güncelleme: 15-03-2019