• UKÜ Online
Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Müfredat

Ders Kodu Ders Adı Kredi Teorik Lab / Uygulama
Birinci Dönem
GAMS101 GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARINA GİRİŞ 3 3 -
GAMS103 GASTRONOMİDE YİYECEK ÜRETİMİ-I 3 2 2
GAMS105 MUTFAK TEKNİKLERİ 3 2 2
BESD150 GIDA GÜVENLİĞİ, HİJYEN VE SANİTASYON 3 3 -
GAMS151 GASTRONOMİDE HAFTALIK İŞ DENEYİMİ I Kredisiz 0 -
TREG100 TÜRK DİLİ Kredisiz 2 -
BILT110 TEMEL BİLGİSAYAR 3 2 2
INGL123 TEMEL İNGİLİZCE-I 3 3 -
İkinci Dönem
GAMS102 YİYECEK ANTROPOLOJİSİ 3 3 -
GAMS104 GASTRONOMİDE YİYECEK ÜRETİMİ-II 3 3 -
GAMS106 GASTRONOMİDE BESLENME İLKELERİ 3 3 -
GAMS108 GIDA TERMİNOLOJİSİ 3 3 -
GAMS152 GASTRONOMİDEN HAFTALIK İŞ DENEYİMİ-II Kredisiz 0 -
TARH100 MODERN TÜRKİYE TARİHİ Kredisiz 2 -
INGL124 TEMEL İNGİLİZCE-II 3 3 -
Üçüncü Dönem
GAMS201 YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ 3 3 -
GAMS203 GASTRONOMİDE YİYECEK ÜRETİMİ-III 3 3 -
GAMS205 YİYECEK VE İŞLETMELERİNDE MUHASEBE İLKELERİ 3 3 -
GAMS207 MÖNÜ PLANLAMASI 3 3 -
INGL209 MESLEKİ MUTFAK SANATLARI İNGİLİZCESİ I 3 2 2
GAMS251 GASTRONOMİDE HAFTALIK İŞ DENEYİMİ-III Kredisiz 0 -
Dördüncü Dönem
GAMS202 YİYECEK VE İÇECEK YÖNETİMİ 3 3 -
GAMS204 GASTRONOMİDE YİYECEK ÜRETİMİ-IV 3 2 2
GAMS206 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ VE SATIN ALMA 3 3 -
GAMS208 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE PAZARLAMA İLKELERİ 3 3 -
INGL210 MESLEKİ MUTFAK SANATLARI İNGİLİZCESİ II 3 2 2
GAMS252 GASTRONOMİDEKİ HAFTALIK İŞ DENEYİMİ-IV Kredisiz 0 -
GAMS200 SEKTÖR STAJI I Kredisiz 0 -
Beşinci Dönem
GAMS301 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ 3 2 2
GAMS303 GASTRONOMİDE YİYECEK ÜRETİMİ-V 3 3 -
GAMS307 ZİYAFET YÖNETİMİ 3 2 2
GAMS351 GASTRONOMİDE HAFTALIK İŞ DENEYİMİ-V Kredisiz 0 -
GAMS309 GASTRONOMİDE ETKİNLİK VE KONFERANS YÖNETİMİ 3 3 -
UNISXX1 ÜNİVERSİTE SEÇMELİ 3 3 -
Altıncı Dönem
GAMS302 YİYECEK VE İÇECEK ENDÜSTRİSİNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 3 3 -
GAMS304 GASTRONOMİDE YİYECEK ÜRETİMİ-VI 3 3 -
GAMS306 TATLI VE PASTA SANATI 3 2 2
GAMS308 ŞARAP BİLİMİ 3 2 2
GAMS352 GASTRONOMİDE HAFTALİK İŞ DENEYİMİ-VI Kredisiz 0 -
GAMS300 SEKTÖR STAJI II Kredisiz 0 -
UNISXX2 ÜNİVERSİTE SEÇMELİ 3 3 -
Yedinci Dönem
GAMS401 MUTFAK PLANLAMASI VE TASARIMI 3 2 2
GAMS403 GASTRONOMİDE YİYECEK ÜRETİMİ-VII 3 3 -
GAMS405 UNLU MAMÜL ÜRETİMİ 3 2 2
GAMS451 GASTRONOMİDE HAFTALIK İŞ DENEYİMİ-VII Kredisiz 0 -
GAMSXX3 SEÇMELİ DERS I 3 3 -
GAMSXX4 SEÇMELİ DERS II 3 3 -
Sekizinci Dönem
GAMS402 BÜFE TASARIMI VE DEKORASYON 3 2 2
GAMS404 GASTRONOMİDE YİYECEK ÜRETİMİ-VIII 3 3 -
GAMS406 SOĞUK MUTFAK 3 2 2
GAMS452 GASTRONOMİDE HAFTALIK İŞ DENEYİMİ-VIII Kredisiz 0 -
GAMSXX5 SEÇMELİ DERS III 3 3 -
GAMSXX6 SEÇMELİ DERS IV 3 3 -
Son güncelleme: 26-01-2018