• UKÜ Online
Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Müfredat

Ders Kodu Ders Adı Kredi Teorik Lab / Uygulama
Birinci Dönem
GAMS101 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş 3 3 -
GAMS103 Gastronomide Yiyecek Üretimi-I 3 2 2
GAMS105 Mutfak Teknikleri 3 2 2
BESD150 Gıda Güvenliği, Hijyen ve Sanitasyon 3 3 -
GAMS151 Gastronomide Haftalık İş Deneyimi I Kredisiz 0 -
TREG100 TÜRK DİLİ Kredisiz 2 -
BILT110 Temel Bilgisayar 3 2 2
INGL123 TEMEL İNGİLİZCE-I 3 3 -
İkinci Dönem
GAMS102 Yiyecek Antropolojisi 3 3 -
GAMS104 Gastronomide Yiyecek Üretimi-II 3 3 -
GAMS106 Gastronomide Beslenme İlkeleri 3 3 -
GAMS108 Gıda Terminolojisi 3 3 -
GAMS152 Gastronomiden Haftalık İş Deneyimi-II Kredisiz 0 -
TARH100 MODERN TÜRKİYE TARİHİ Kredisiz 2 -
INGL124 TEMEL İNGİLİZCE-II 3 3 -
Üçüncü Dönem
GAMS201 Yiyecek ve İçecek Hizmetleri 3 3 -
GAMS203 Gastronomide Yiyecek Üretimi-III 3 3 -
GAMS205 Yiyecek ve İşletmelerinde Muhasebe İlkeleri 3 3 -
GAMS207 Mönü Planlaması 3 3 -
INGL209 Mesleki Mutfak Sanatları İngilizcesi I 3 2 2
GAMS251 Gastronomide Haftalık İş Deneyimi-III Kredisiz 0 -
Dördüncü Dönem
GAMS202 Yiyecek ve İçecek Yönetimi 3 3 -
GAMS204 Gastronomide Yiyecek Üretimi-IV 3 2 2
GAMS206 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü ve Satın Alma 3 3 -
GAMS208 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Pazarlama İlkeleri 3 3 -
INGL210 Mesleki Mutfak Sanatları İngilizcesi II 3 2 2
GAMS252 Gastronomideki Haftalık İş Deneyimi-IV Kredisiz 0 -
GAMS200 Sektör Stajı I Kredisiz 0 -
Beşinci Dönem
GAMS301 Türk Mutfak Kültürü 3 2 2
GAMS303 Gastronomide Yiyecek Üretimi-V 3 3 -
GAMS307 Ziyafet Yönetimi 3 2 2
GAMS351 Gastronomide Haftalık İş Deneyimi-V Kredisiz 0 -
GAMS309 Gastronomide Etkinlik ve Konferans Yönetimi 3 3 -
UNISXX1 ÜNİVERSİTE SEÇMELİ 3 3 -
Altıncı Dönem
GAMS302 Yiyecek ve İçecek Endüstrisinde İnsan Kaynakları Yönetimi 3 3 -
GAMS304 Gastronomide Yiyecek Üretimi-VI 3 3 -
GAMS306 Tatlı ve Pasta Sanatı 3 2 2
GAMS308 Şarap Bilimi 3 2 2
GAMS352 Gastronomide Haftalik İş Deneyimi-VI Kredisiz 0 -
GAMS300 Sektör Stajı II Kredisiz 0 -
UNISXX2 ÜNİVERSİTE SEÇMELİ 3 3 -
Yedinci Dönem
GAMS401 Mutfak Planlaması ve Tasarımı 3 2 2
GAMS403 Gastronomide Yiyecek Üretimi-VII 3 3 -
GAMS405 Unlu Mamül Üretimi 3 2 2
GAMS451 Gastronomide Haftalık İş Deneyimi-VII Kredisiz 0 -
GAMSXX3 Seçmeli Ders I 3 3 -
GAMSXX4 Seçmeli Ders II 3 3 -
Sekizinci Dönem
GAMS402 Büfe Tasarımı ve Dekorasyon 3 2 2
GAMS404 Gastronomide Yiyecek Üretimi-VIII 3 3 -
GAMS406 Soğuk Mutfak 3 2 2
GAMS452 Gastronomide Haftalık İş Deneyimi-VIII Kredisiz 0 -
GAMSXX5 Seçmeli Ders III 3 3 -
GAMSXX6 Seçmeli Ders IV 3 3 -
Son güncelleme: 26-01-2018