• UKÜ Online
Aşçılık

Müfredat

Ders Kodu Ders Adı Kredi Teorik Lab / Uygulama
Birinci Dönem
GAMS101 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş 3 3 -
ASCI103 Aşçılıkta Yiyecek Üretimi-I 3 3 -
GAMS105 Mutfak Teknikleri 3 2 2
ASCI151 Aşçılıkta Haftalık İş Deneyimi-I Kredisiz 0 -
TREG100 TÜRKÇE Kredisiz 2 -
BILT110 Temel Bilgisayar 3 2 2
BESD150 Gıda Güvenliği, Hijyen ve Sanitasyon 3 3 -
INGL123 TEMEL İNGİLİZCE-I 3 3 -
İkinci Dönem
GAMS102 Yiyecek Antropolojisi 3 3 -
ASCI104 Aşçılıkta Yiyecek Üretimi-II 3 3 -
GAMS106 Gastronomide Beslenme İlkeleri 3 3 -
GAMS108 Gıda Terminolojisi 3 3 -
TARH100 MODERN TÜRKİYE TARİHİ Kredisiz 2 -
INGL124 TEMEL İNGİLİZCE-II 3 3 -
Üçüncü Dönem
ASCI100 Yaz Stajı Kredisiz 0 -
ASCI201 Aşçılıkta Yiyecek ve İçecek Hizmetleri 3 3 -
ASCI203 Aşçılıkta Yiyecek Üretimi-III 3 3 -
GAMS205 Yiyecek ve İşletmelerinde Muhasebe İlkeleri 3 3 -
ASCI251 Aşçılıkta Haftalık İş Deneyimi-III Kredisiz 0 -
ASCIXX1 Alan Seçmeli 3 3 -
INGL209 Mesleki Mutfak Sanatları İngilizcesi I 3 2 2
Dördüncü Dönem
ASCI204 Aşçılıkta Yiyecek Üretimi-IV 3 3 -
GAMS206 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü ve Satın Alma 3 3 -
GAMS208 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Pazarlama İlkeleri 3 3 -
ASCI252 Aşçılıkta Haftalık İş Deneyimi-IV Kredisiz 0 -
ASCIXX2 Alan Seçmeli 3 3 -
UNISXX1 ÜNİVERSİTE SEÇMELİ 3 3 -
INGL210 Mesleki Mutfak Sanatları İngilizcesi II 3 2 2
Son güncelleme: 26-01-2018