• UKU Online
Akademik

You are here

beklentilerine yanıt vermek için oluşturulan çift yönlü eğitim sistemi ile öğrencilere teorinin yanında pratik eğitim olanakları da sunularak deneyim kazanmaları sağlanmaktır. Aşçılık Önlisans Programı dünyanın önde gelen seçkin kuruluşlarında, otellerde ve restorantlarda çalışacabilecek nitelikteki mezunları ile bölgemizde Aşçılık eğitimi veren lider okullar arasında ilk 15 bölüm içinde yer almayı hedeflemektedir.

Aşçılık Önlisans Programı yiyecek içecek endüstrisi, restoran sektörü, turizm, seyahat ve otelcilik sektörlerinin ihtiyacını karşılamaya yönelik gerekli teorik ve pratik bilgi ve becerilerle donatılmış mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası platformada rekabet edebilecek yerel ve dünya mutfaklarını tanıyan ve hazırlayabilen, farklı sunum tekniklerini ve pişirme tekniklerini uygulayabilen bireyler olarak yetiştirilmeleri bölümümüzün önde gelen hedefleri arasındadır. KKTC ve T.C.’de Aşçılık alanında eğitim veren Yüksek Öğretim kurumları yiyecek-içecek ve turizm ve otelcilik sektörlerine uzman şefler/aşçılar yetiştirmeyi amaçlamaktadırlar.
Ünvan: Aşçılık Önlisans Programından mezun olacak öğrenciler Aşçı/Tekniker ünvanını alacaklardır.

Kariyer Olanakları: Aşçılar; turizm, seyahat ve ulaştırma sektörlerinde restoran veya otel gibi yoğun olarak müşterilerin yararlandığı yeme, içme, eğlenme ve konaklamanın da birlikte yapılabildiği uygun mekânları bulunan yerlerde çalışırlar. Genellikle özel müşteri portföyüne sahip toplantı ve yemeklerin verilebildiği büyük lokanta ve restoranlarda çalışma imkânları mevcuttur. Aşçılar ayrıca yemek veren endüstriyel usullerle üretim yapan yemek fabrikalarında da görev yaparlar. Aynı şekilde hizmetler sektörü alanında da gelişerek değişen restoran ve fast food işletmeleri de istihdamda etken olabilecektir.