• UKU Online

Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri okumak istiyorum çünkü…

Günümüzde en çok ilgi gören bölümlerden birtanesidir… Gerek ders programı ve içerikleri, gerekse verilen eğitimin kalitesi mezun olduktan sonra iş bulma imkânımızı çok arttırıyor. Bölüm öğrencilerini birer sanatçı ve tasarımcı olarak yetiştiriyor. Profesyonel hayata atıldığımızda yapacağımız tasarımların başkaları tarafından beğenilip bir katalogda ya da dergide veya bir film sahnesinde sergilenmesi gurur verici olacak.

Eğitimin İçeriği

İki yıllık eğitim süresince öğrencilerimiz; kozmetik ürünler, anatomi – fizyoloji ve kimya gibi teorik derslerin yanı sıra saç bakımı ve yapımı, cilt bakımı, vücut bakımı, makyaj teknikleri, masaj teknikleri, epilasyon – depilasyon, el ayak bakımı ve bilgisayarda saç ve makyaj tasarımları gibi uygulama ağırlıklı dersler de görmektedirler.

Kariyer olanaklarım nelerdir?

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programından mezun olan öğrencilerimiz kuaför salonları ile güzellik merkezlerinde, ‘saç tasarımcısı ve estetisyen olarak’, sahne, televizyon, tiyatro ve film stüdyolarında ‘makyaj sanatçısı olarak’, Spa ve otellerde ‘Spa terapisti olarak’, kozmetik satış merkezlerinde ve mal ve hizmet üretimi gerçekleştiren firmalarda uzman ve yönetici pozisyonlarında çalışabilirler. Bunun dışında mezun öğrencilerimiz özel ya da devlet eğitim kurumlarında eğitici olarak da iş imkânına sahiptirler.

Kısaca Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı, çağımızın teknolojik gelişmelerine dayalı olarak, etkili iletişim kuran, mesleği ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip, yaratıcı, yenilikçi, araştıran, ülke ve mesleğinin gelişmesine katkıda bulunan, alanıyla ilgili gelişmeleri takip ederek kendini sürekli yenileyen, özgün fikirlere sahip, müşterinin isteklerini ön planda tutan ve çözümleyici bireyler olarak bilinçli ve profesyonel meslek elemanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Programımız eğitim ve öğretim dili Türkçe olan dört yarıyıllık bir önlisans programıdır.

Araştırma ve Uygulamalar

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı öğrencileri, uygulamalı eğitimlerini en son teknolojik özelliklere sahip cihazların yer aldığı saç bakımı – yapımı ve makyaj uygulamaları atölyesi ile cilt ve vücut bakımı atölyesinde gerçekleştirmektedirler. Saç bakımı yapımı ve makyaj uygulamaları atölyesinde öğrencilerimiz, saça kalıcı ve geçici şekil verme, saçı renklendirme, güzelleştirici makyaj, sahne makyajı ve özel efekt makyajları dahil saç ve makyajı kapsayan alanlardaki birçok uygulamayı yapabilmektedirler. Cilt ve vücut bakımı atölyesinde ise cilt bakımı seti, lenf drenaj cihazı, pasif jimnastik, termoliz iğneli epilasyon ve IPL (International Pasific Laser) gibi cihazlarda cilt analizi ve teşhisi yaparak kozmetik ürün seçebilirler. Öğrenciler seçtikleri bu ürünlerle cildin ihtiyacına göre kırışıklık, leke, akne bakımı, oksijen terapisi, peeling ve maske gibi benzeri özel uygulamaların yanında, yine özel ürünler kullanarak pasif jimnastik ve lenfatik drenaj cihazlarıyla bölgesel vücut inceltme ve sıkılaştırma gibi uygulamaları yapabilmektedirler. Bunların haricinde öğrencilerimiz, programımızla paralel giden ektinlikler ve saç – makyaj şovlarının yanı sıra seçkin firmaların ve alanlarında uzman kişilerin verdiği konferans ve seminerlerle eğitim ve pratiklerini pekiştirebilme imkânına da sahiptirler.

Kısa Sözler…

Öğt. Gör. Vali GJİNALi, Bölüm Başkanı

Hizmet sektörünün çok revaçta olduğu günümüzde, saç bakımı ve güzellik hizmetleri sektörüne yönelik teorik bilgilerini pratik becerileri ile birleştiren, teknolojik aletleri etkili ve doğru bir şekilde kullanan, günümüz modasını takip eden, etkili iletişim kuran, hedefleri doğrultusunda sağlam adımlarla ilerleyen, bilinçli, hem mesleğe hem de ülkeye faydalı uzmanlar yetiştirmek en büyük hedefimizdir.

Cansu MERCAN, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğrencisi

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümünü diğer bölümlere nazaran çok farklı, yaratıcı ve bir o kadar da eğlenceli buluyorum. Hocalarımızın da katkısıyla bu sıra dışı bölümümüzde yaptığımız çalışma ve aktivitelerin diğer kişiler tarafından beğenilmesi ve yoğun bir ilgi ile karşılanması ayrıca kişilerin kendi saç, makyaj ve ciltleri hakkında sorular sorup bizlerden daha şimdiden tavsiye almaları yaptığımız işin ne kadar doğru ve topluma faydalı olduğunu tekrar tekrar görmemi sağlıyor.