Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri

Program Hakkında

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı, KKTC de ilk defa üniversitemiz tarafından kurulmuştur. Programımızın eğitim ve öğretim dili Türkçe dir.  Dört yarıyıllık önlisans programımız YODAK bünyesine kurulmuş ardından YÖK denkliğini de alarak Türkiye’den de öğrenci kabul etmektedir. Bölümümüzün alan derslerini veren öğretim görevlilerimiz alan mezunu olup, bilimsel yöntemlerle teorik derslerinin yanında uygulamalı dersleri de yürütmekteler. Programımızın hedefleri arasında, çağımızın teknolojik gelişmelerine dayalı olarak, etkili iletişim kuran, mesleği ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip, yaratıcı, yenilikçi, araştıran, ülke ve mesleğinin gelişmesine katkıda bulunan, alanıyla ilgili gelişmeleri takip ederek kendini sürekli yenileyen, özgün fikirlere sahip, müşterinin isteklerini ön planda tutan çözümleyici bireyler olarak bilinçli ve profesyonel Kozmetolojist meslek elemanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Eğitim Olanakları

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı, uygulamalı eğitimlerini en son teknolojik özelliklere sahip cihazların yer aldığı saç bakımı – yapımı ve makyaj uygulamaları atölyesi ile cilt ve vücut bakımı atölyesinde gerçekleştirmektedirler. Saç bakımı yapımı ve makyaj uygulamaları atölyesinde öğrencilerimiz, saça kalıcı ve geçici şekil verme, saçı renklendirme, saç kesimi, güzelleştirici makyaj, sahne makyajı ve özel efekt makyajları dahil saç ve makyajı derslerini kapsayan birçok uygulamayı yapabilmektedirler. Cilt ve vücut bakımı atölyesinde ise cilt bakımı cihazı, lenf drenaj cihazı, pasif jimnastik, termoliz iğneli epilasyon ve IPL gibi cihazlarda cilt analizi ve teşhisi yaparak kozmetik ürün seçebilirler. Öğrenciler seçtikleri bu ürünlerle cildin ihtiyacına göre kırışıklık, leke tedavisi, akne bakımı, oksijen terapisi, peeling ve maske gibi benzeri özel uygulamaların yanında, yine özel ürünler kullanarak pasif jimnastik ve lenfatik drenaj cihazlarıyla bölgesel vücut inceltme ve sıkılaştırma gibi uygulamaları yapabilmektedirler.

Kariyer Alanları

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programından mezun olan öğrencilerimiz hizmet sektörünün en geniş alanlarından biri olan kuaförlük ve güzellik alanında çalışabilmektedirler. Uluslararası geçerliliğe sahip önlisans diplomaları sayesine ulke içi veya yurt dışında dahi, kuaför salonları ile güzellik merkezlerinde, ‘saç tasarımcısı ve estetisyen olarak’, sahne, televizyon, tiyatro ve film stüdyolarında ‘makyaj sanatçısı olarak ve özel efekt makyaj uzmanı olarak’, Spa ve otellerde ‘Spa terapisti ve yöneticisi olarak’, hastanelerin cilt bakım ünitelerinde ‘cilt bakımı uzmanı olarak’ Tırnak yapım merkezlerinde, ‘manikür pedikür ve tırnak tasarımcısı olarak’  kozmetik satış merkezlerinde, mal ve hizmet üretimi gerçekleştiren firmalarda uzman ve yönetici pozisyonlarında çalışabilirler. Bunların dışında mezun öğrencilerimiz özel eğitim kurumlarında ’eğitmen’ veya devlet eğitim kurumlarında da sözleşmeli öğretmenlik yapabilme imkânlarına sahiptirler.

Çevik Uraz Merkezi, A241

99258 Lefkoşa/Kuzey Kıbrıs

Mersin 10, Turkey

Tel: +90 392 671 1111 (dahili 2401)