Akademik

İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi

HAKKINDA

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinin kurulduğu günden itibaren faaliyet gösteren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi üniversitemizin ve Kuzey Kıbrıs’ın en köklü fakültelerinden biridir. Kurulduğu yıllarda İşletme ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri ile faaliyete geçen fakültemiz, geçtiğimiz 20 yıl içerisinde gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurup bünyesine yeni bölümler katmıştır ve katmaya devam edecektir.

Misyon ve Vizyon

Fakültemiz, öğretim gördükleri süre içerisinde bölümleriyle ilgili olarak hem teorik hem de pratik bilgilerle donatılıp aynı zamanda İngilizce dilde eğitim görmenin de avantajını yaşayacak mezunlar yetiştirmeyi hedef edinmiştir.

Fakültemizin de sahip olduğu “uluslararası” nitelikler sayesinde öğrencilerimiz eğitim almanın yanı sıra farklı kültürlerden öğrencilerle de zaman geçirip küresel dünyanın getirdiği çeşitlilik kavramını birebir yaşarken alanlarında uzmanlaşabileceklerdir.

Fakültemiz alanında uzmanlaşıp, eğitim hayatlarından sonra edindikleri bilgi, beceri ve deneyim sayesinde rahatlıkla alanlarında iş bulabilecek mezunlar yetiştirip hem sosyal hem ekonomik açıdan ülkeye katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Eğitim İmkanları

Fakültemiz bünyesinde faaliyet gösteren dört bölüm bulunmaktadır. Bunlar; İşletme, Uluslararası İlişkiler, Muhasebe ve Finans ile Dijital Medya ve Pazarlama Bölümleridir. Fakültemizi seçen öğrenci adaylarımız hem günümüz değişen ve gelişen koşullarına adapte olacak şekilde hem de teorik ve pratik olarak, alanlarında kendilerini geliştirme olanağı bulacaklardır. Fakültemiz bünyesinde akademik geçmişleri güçlü, aynı zamanda da sektörde tecrübesi bulunan deneyimli tam zamanlı ve yarı zamanlı öğretim üyeleri bulunmaktadır. Öğrenciler bölümlerimizde İngilizce dilinde eğitim almanın avantajıyla mezuniyetten sonra iş hayatlarına bir adım önde başlayacaklardır. Teorik dersler yanında pratik yapma olanağı bulan öğrencilerimiz, zorunlu derslerinin yanında seçmeli dersler alarak kendi ilgi alanlarında daha fazla uzmanlaşabilme olanağı bulmaktadırlar. Seçmeli dersler içerisinde Almanca, Fransızca, İtalyanca, Yunanca, Latince, Rusça gibi yabancı dil seçeneklerinin mevcut olması, öğrencilere mezun oldukları zaman İngilizce yanında ikinci bir yabancı dile hakim olma fırsatı sağlamaktadır. Fakültemiz bünyesinde faaliyette olan ve Kuzey Kıbrıs’ta tek olan Finans Laboratuvarı sayesinde öğrenciler teorik çerçevede öğrendikleri bilgileri de ayrıca pratiğe dökme olanağı bulmaktadırlar.

Son güncelleme: 13-09-2018